U petak odluka o uvođenju vanredne situacije u Prijepolju

PRIJEPOLJE – Epidemiološka situacija u Prijepolju i dalje nije povoljna, međutim stanje još uvek nije alarmantno da bi se uvela vanredna situacija, zaključak je Štaba za vanredne situacije.

Ipak, ukoliko se nastavi trend rasta broja novoobolelih od korona virusa i tokom naredna tri dana biće proglašena vanredna situacija.

Izet Đurđević
Foto: A. Rovčanin

„Trend javljanja na pregled u kovid ambulante je intenzivniji od očekivanog, pa smo imali situaciju da se na prvi pregled javi od 37 do 44 lica u prethodna četiri dana. Bojim se da će se ovaj trend nastaviti ukoliko mere koje su preporučene u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije ne budu dovoljno poštovane od strane građana“, kazao je na sednici Štaba za vanredne situacije epidemiolog dr Izet Đurđević.

Što se tiče kontrole sprovođenja mera predsednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić,, istakao je da je veliki broj inspektora na terenu ali da su i njihova ovlašćenja limitirana.

„Nezadovoljni smo situacijom ispred kovid ambulante, tu su veliki redovi, a pojedini pacijenti se i vraćaju. Moramo se obratiti Zdravstvenom centru Užice da nam pomognu kako finansijski tako i u iznalaženju rešenja za čekaonicu, jer dolaze hladniji dani i narod ne može stajati napolju“, istakao je Babić dodajući da i građani moraju preuzeti odgovornost za svoje ponašanje kako ne bi došlo do kolapsa zdravstvenog sistema.

Mišljenje struke je bilo da se uvede vanredna situacija, ali većina Štaba je odlučila da se sačeka do petka o konačnoj odluci.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.