U opštini Kosjerić škole zatvorene zbog poplava (video)

KOSJERIĆ-Opštinski štab za vanredne situacije ,zbog izlivanja Skrapeža I okolnih rečica,naložio je zatvaranje svih škola u opštini Kosjerić,potvrdio je našem portalu predsednik opštine Milijan Stojanić.

 “Opština Kosjerić se od jutros bori sa posledicama poplava I zbog bezbednosti đaka naložio sam da škole obustave nastavu,dok se vremenske prilike ne stabilizuju.Propuštene časove đeci će po prestanku poplava nadoknaditi”,kaže Stojanić .

 Poplavni talas,po njegovim rečima, u opštini Kosjerić u toku dana se proširio I trenutno je pod vodom oko 3 hiljade hektara .

 “U opštini je  danas proglašena elementarna nepogoda,a na večerašnjoj sednici Štaba proglasićemo I vanrednu situaciju zbog poplava”,kaže Stojanić.

  Iako je voda ušla u mnoga domaćinstva na području kosjerićskih sela ,nije se još počelo sa evakuacijom meštana,za čiji prihvat je određena sportska hala u Kosjeriću ukoliko bude potrebe za tim,kaže predsednik opštine.

 Stojanić naglašava I da je pod vodom više kilometara seoskih puteva,a u prekidu za saobraćaj ,bez alternativnih pravaca, je 10 puteva u selima Makovište,Varda,Drenovci,Subjel,Mucići.

U Kosjeriću voda je odnela mali,drveni  most kod hotela .

“Sve ekipe štaba ,kaoi sva raspoloživa mehanizacija od jutros su na terenu.Ipak, zbog obima poplavnog talasa imamo potrebe za još mehanizacije I nadamo se da će neko izaći u susret našem apelu za pomoć,koja nam je neophodna jer se za sutra najavljuju takođe obilne padavine”, kaže predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić .

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.