U opštini Čajetina stanje stabilno

ČAJETINA-Iako je u čitavoj Srbiji, zbog obilnih kiša i poplava, dramatična situacija, na području  opštine Čajetina stanje je stabilno.

 

 
Došlo je do manjeg izlivanja Katušnice i Uvca, ali nema ugroženih objekata. Nabujala je i reka LJubišnica, i sigurno bi došlo do izlivanja i plavljenja, da prošle godine opština Čajetina, planom odbrane od poplava, nije postavila nasipe i tako zaštitila objekat škole, školske kuhinje, i nekoliko privatnih kuća i ugostiteljskih objekata.
 
Vatrogasno spasilačka jedinica opštine Čajetina imala je ovih dana tri intervencije ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija u Krivoj Reci i jednu u Čajetini, ali na sreću, ugroženog stanovništva i većih šteta nema. Intervenisalo se i na zapušenim kišnim kanalizacijama.
 
Nekoliko pripadnika tima vatroasno-spasilačke jedinice za rad na vodi juče je pružalo nesebičnu pomoć u borbi od poplava susednim opštinama. Jedna od njih bila je u ispomoći Kosjeriću, a pet u Arilju.
 
Bez obzira na slabljenje padavina, „Vatrogasna služba“, u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica, redovnim obilaskom rečnih korita neprestano prati stanje na terenu.
 
Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.