U opštini Čajetina stanje stabilno

ČAJETINA-Iako je u čitavoj Srbiji, zbog obilnih kiša i poplava, dramatična situacija, na području  opštine Čajetina stanje je stabilno.

 

 
Došlo je do manjeg izlivanja Katušnice i Uvca, ali nema ugroženih objekata. Nabujala je i reka LJubišnica, i sigurno bi došlo do izlivanja i plavljenja, da prošle godine opština Čajetina, planom odbrane od poplava, nije postavila nasipe i tako zaštitila objekat škole, školske kuhinje, i nekoliko privatnih kuća i ugostiteljskih objekata.
 
Vatrogasno spasilačka jedinica opštine Čajetina imala je ovih dana tri intervencije ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija u Krivoj Reci i jednu u Čajetini, ali na sreću, ugroženog stanovništva i većih šteta nema. Intervenisalo se i na zapušenim kišnim kanalizacijama.
 
Nekoliko pripadnika tima vatroasno-spasilačke jedinice za rad na vodi juče je pružalo nesebičnu pomoć u borbi od poplava susednim opštinama. Jedna od njih bila je u ispomoći Kosjeriću, a pet u Arilju.
 
Bez obzira na slabljenje padavina, „Vatrogasna služba“, u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica, redovnim obilaskom rečnih korita neprestano prati stanje na terenu.
 
Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.