U obnovu turističke infrastrukture uloženo 7 miliona dinara

PRIJEPOLJE – U prethodne tri godine, u turističku infrastrukturu Prijepolja je uloženo skoro 7 miliona dinara. Državnim novcem i sredstvima lokalne samouprave sagrađeni su Vidikovac na Sokolici, izletište Ravni, turistički Info centar, dok je zgrada Turističke organizacije kompletno renovirana. Deo para uložen je i u postavljanje turističke signalizacije.

Kuća Veseličića, u kojoj su smeštene prostorije Turističke organizacije, dugi niz godina delovala je oronulo. Međutim, od 2018. godine u prizemlju objekta je umesto kafića opremljena savremena suvenirnica a kompletna zgrada je renovirana.

„Na ovom mestu, svi turisti mogu da se informišu, živom rečiju i putem propagandnog materijala o destinacijama koje u opštini Prijepolje mogu da vide. Takođe, ovde mogu da kupe po povoljnim cenama suvenire sa motivima našeg kraja“, kaže direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević.

Do pre manje od dve godine, na visu Ravni debelo šiblje okivalo je parcelu na kojoj su se u vreme bivše Jugoslavije sabirali Prijepoljci i dočekivali prvomajski uranak. Novcem Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija izgrađeno je moderno izletište u nadi da se vrati nekadašnji običaj.

„Napravili smo savremeno izletište, koje smo ogradili i upotpunili dečijim mobilijarem. Međutim, najveći deo treba tek da se radi, postavljanje pečurki sa roštiljima, za šta očekujemo pomoć od resornog ministarstva, kako bi zaokružili ovu celinu“, naglašava Svičević.

Prema proceni turističkih uposlenika, manastir Mileševu godišnje poseti oko 250 hiljada turista. Kako bi dobili informacije o svim turističkim lepotama, koje Prijepolje  pruža, od ovog proleća trebalo bi da počne sa radom turistički Info centar, koji je smešten na raskršću puteva za manastir Mileševu i Hisardžik, selo u kojem se nalazi džamija u kojoj se čuva kuran star četiri veka.

Igraliste u Prijepolju
Foto: pp media

Značajna sredstva uložena su i u postavljanje turističke signalizacije.

„Pošto putna infrastruktura u opštini Prijepolje nije na zavidnom nivou, smatramo da je što se tiče turizma, sasvim dovoljno da se obeleže pešačke staze i staze za pojedine destinacije što smo i učinili“, zaključuje Svičević.

Izgradnja turističko sportskog komleksa u Kamenoj Gori, samo je jedan od projekata koji je planiran za naredni period a čija realizacija će zavisiti o epidemiološke situacije u zemlji.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.