U novovaroškom kraju više od 700 ležaja za odmor na vaučer

NOVA VAROŠ-Vlasnici 87 apartmana, kuća, konačišta, vila, hotela i seoskih domaćinstava sa područja opštine Nova Varoš ponudili su više od 700 ležaja za odmor na vaučer. Od toga je 48 objekata na lokaciji Babića Brda i širem pojasa Zlatara.

Ministarstvo turizma je iz budžeta za 2023.godinu obezbedilo više od 500 miliona dinara za realizaciju projekta „Odmor na vaučer“, koji se u cilju podsticanja domaćeg turizma sprovodi već osmu godinu za redom. Ovog puta je, međutim, interesovanje za odmor na popust bilo izvan svih očekivanja, o čemu svedoči podatak da je 100.000 ponuđenih vaučera podeljeno za nepuna dva dana. Građanima je na raspolaganju blizu dve hiljade objekata širom Srbije u kojima do kraja novembra mogu iskoristiti svoje vaučere.

Povećane cene placeva na Zlataru
Foto: ZooMUE

Vrednost pojedinačnog vaučera je 5.000 dinara, a gostima se daju za najmanje pet noćenja u ugostiteljskim objektima van opštine boravka odnosno prebivališta korisnika vaučera. Njime se, inače, ne može plaćati boravišna taksa, piće, zdravstvene i druge slične usluge. Kako kažu hotelijeri i turistički poslenici, vaučeri poslednjih godina spašavaju inače sve „mršaviju“ posetu u van sezoni.

-Pravi efekat ove odlične akcije pokazao se tek u poslednjih par godina kada je zahvaljujući korisnicima vaučera značajno povećan broj gostiju odnosno noćenja u zlatarskom kraju – kaže direktor Turističke organizacije „Zlatar“ Branko Pucarević.

On za „Varoške novine“ ističe da je posebno značajno to što su vaučerci poboljšali posetu tokom jeseni i meseci kada sezona nije u punom jeku.

-Analize su pokazale da, zahvaljujući odmoru na popust, sada mnogo više domaćih turista posećuje i odmara u turističkim destinacijama u zemlji i da je domaći gost konačno dobio benefite i tretman kakav zaslužuje – smatra Pucarević.

Pravo na odmor uz vaučer, osim penzionera imaju i nezaposleni, lica koja primaju tuđu negu i pomoć, ratni invalidi, kao i zaposleni sa mesečnim primanjima nižim od 70.000 dinara. Građani koji ispunjavaju ove kriterijume odnosno imaju pravo da koriste vaučere bili su u obavezi da najkasnije 30 dana pre realizacije aranžmana podnesu prijavu na šalterima „Pošte Srbije“.

Varoške novine

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.