U Niš po plej of (video)

IVANJICA – Poslednje 30. kolo Superlige razrešiće dilemu da li u plej of ide Javor Matis, Spartak Ždrepčeva krv ili Čukarički.

Posle poraza od Voždovca, direktnog konkurenta za mesto u plej of na klupi Javor Matisa došlo je do promene trenera. Srđana Blagojevića koji je na klupi Ivanjičana sedeo osam superligaških utakmica, zamenio je Srđan Vasiljević nekadašnji direktor omladinske škole Crvene zvezde i pomoćnik Radovana Ćurčića u reprezentaciji Srbije. Javor Matis se bori za mesto koje vodi u plej of a da li će u tome uspeti zavisi od poslednjeg kola preliminarnog dela takmičenja kada se gostuje u Nišu domaćem Radničkom. Vasiljević nije imao dilemu da li da preuzme Javor Matis ali ima veoma malo vremena na raspolaganju da stekne uvid o realnim mogućnostima ekipe.

Kolo pre kraja Javor Matis je na poziciji koja vodi u plej-of, i na njega pretenduju još dva tima koja imaju bod, odnosno dva boda manje, a to su  Spartak Ždrepčeva krv i Čukarički koji mogu da pomrse planove, i koji se nadaju povoljnom raspletu po njih. Dakle, Javor Matis pobedom u Nišu rešava sve dileme jer bi bez obzira na rezultate dva pretedenta na mesto broj 8.sa 42 boda bio nedostižan za njih. Ukoliko se dogodi da sve ekipe koje žele u plej of dožive poraze u poslednjem kolu, opet  Javor Matis ostaje na poziciji broj 8. Pobeda Čuke nad Voždovcem, poraz Spartaka Ždrepčeve krvi u Lučanima i nerešen ishod ili poraz Javor Matisa vodi brđane u plej of. Subotičani bi pobedom protiv Mladosti imali 41 bod i njima u tom slučaju odgovara poraz i nerešen ishod u Niš, dok ih ishod utakmice Voždovac – Čukarički u tom slučaju ne bi zanimao.. Sve u svemu u četvrtak u do 19 sati sve će biti jasno. Utakmicu Radnički – Javor Matis sudi Aleksandar Vasić sa svojim pomoćnicima Dejanom Petrovićem i Drakom Savovićem. Sve utakmice 30. kola igraju se u isto vreme, od 17 sati.

ZooM

You may also like...