U nedelju Užički biciklistički karavan (VIDEO)

UŽICE-Prvi  Užički biciklistički karavan  od Sevojna do Staparske banje održaće se 28.maja u organizaciji grada Užica,Impol Sevala i biciklističkog kluba Era u cilju promocije biciklističke staze od 7,2 kilometra kanjonom Đetinje.

Član Gradskog veća Pertar Blagojević naglasio je da Užice ima prvu zelenu biciklističku stazu u Srbiji i to u neposrednoj blizini centra grada.

„Biciklistički karavan je jedan od načina da promovišemo ono što smo do sada uradili u korist svih građana, šetališnu i biciklističku  stazu koja prolazi kanjonom Đetinje koji je jedan od izuzetnih predela u blizini centra grada.Tokom karavana, učesnike očekuju i dodatni sadržaji, kao što je obilazak Staparske gradine i rimskog groblja u saradnji sa kustosima užičkog Narodnog muzeja“, rekao je  Blagojević.

Predsednik biciklističkog kluba Era  Nenad Milivojević  istakao je da karavan nema takmičarski karavan ,već će biti u funkciji promocije zdarvog života.

„Od učesnika prošle biciklijade formirana je takmičarska ekipa koja se takmiči u ligi Srbije i zauzima 3 mesto.Očekujemo i da na ovom karavanu zainteresujemo za biciklizam neke nove klince“,rekao je Milivojević.

Predsednik sindikata  Impol Sevala  Perica Gogić  pozvao je Užičane, da učestvuju u ovoj  promociji zelenih staza Užica.

„Za učesnike je obezbeđen  ručak ,izleti kao i prigodni pokloni“,rekao je Gogić.

Start karava je u Sevojnu u 10 časova, a zainteresovani građani mogu mu se priključiti u Krčagovu kod Opšte bolnice u 10,30 i na Gradskoj plaži u 11 časova.

U slučaju lošeg vremena karavan će biti odložen.

 

You may also like...