U nedelju hiljadu studenata na Kupu rektora (VIDEO)

UŽICE – Pedagoški fakultet u Užicu, Univerziteta u Kragujevcu,  po drugi put će u nedelju, 24. aprila biti domaćin “Kupa rektora”, sportskog takmičenja studenata.

“Prethodni put smo organizatori ovog takmičenja bili pre devet godina, a ovo takmičenje se organizuje posle četiri godine pauze. Dolazi veliki broj studenata sa svih fakulteta kragujevačkog Univerziteta, i fakultet koji pobedi biće predstavnik na nacionalnom sportskom takmičenju studenata. Ovo je prilika da se studenti druže, takmiče, da razvijaju timski i sportski duh. Ovaj Kup otvoriće naš rektor Filipović, koji će ga i zatvoriti”, rekla je dekanka Pedagoškog fakulteta u Užicu, Snežana Marinković.

Studenti sa 12 fakulteta ovog univerziteta takmičiće se u sedam disciplina, odnosno, u 13 sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji, najavila je predsednica Studentskog parlamenta Pedagoškog fakulteta, Dejana Stevanović.

“Takmičenja će biti na osam lokacija. Odbojka će biti na Pedagoškom fakultetu i u Domu Petar Radovanović. Košarka će se igrati u hali u Velikom parku, fudbal u hali u Krčagovu, dok će u Saobraćajnoj školi biti održana takmičenja u rukometu. Stoni tenis će se igrati takođe u hali u Velikom parku, a streljaštvo u Streljani u Sevojnu. Takmičenje u šahu će se održavati u galeriji fakulteta”, najavila je Dejana Stevanović.

Domaćin ovog takmičenja je Udruženje studenata Pedagoškog fakulteta, uz ovaj fakultet.

“U realizaciji ovog događaja imamo veliku podršku Grada Užica, kao i svih ustanova, u kojima se održavaju takmičenja. Iskoristila bih priliku da se zahvalim svim sponozorima koji su svojim doprinosom pomogli da se ovo veliko takmičenje organizje u našem gradu, kako bi se naš grad i fakultet na najbolji način promovisali u našoj zemlji”, kaže Anđelija Jovanović iz Udruženja studenata Pedagoškog fakulteta.

Užički student takmičiće se u svih sedam sportova i očekuju da će oni biti biti pobednici ovog takmičenja.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.