U iščekivanju ranga (VIDEO)

POŽEGA – Fudbaleri Sloge su počeli pripreme za naredno prvenstvo ali ne znaju da li će se takmičiti u Srpskoj ligi Zapad ili u Prvoj ligi Srbije.

Foto: ZooMUE

Sloga je prvenstvo koje je prekinuto zbog pandemije Covid 19 završila na drugom mestu, odmah iza čačanskog Borca. Doduše isti broj bodova ima i Budućnost Krušik iz Valjeva ali Sloga je imala  bolju gol razliku pa je pozicija broj dva pripala njima. Ako se vratimo par godina unazad i pogledamo rezultate koje su postizali u to vreme, logično bi bilo da Sloga konačno dobije povrenje saveza i u godini kada puni 100 godina bude nagrađena višim rangom.

Ivan Radović, predsednik kluba je istakao da Sloga spremno dočekuje sve odluke i da će bez obzira na konačni rasplet imati ekipu koja može da podnese teret ranga koji u kom se bude takmičila.

Aleksandar Petaković je preuzeo ekipu u jesenjem delu prvenstva i tokom zime je uspeo da konsoliduje tim, sagleda situaciju i opredeli se kojim putem će Sloga ići.

Foto: ZooMUE, Aleksandar Petaković, trener FK Sloga

Raskinuti su ugovori sa čak devet igrača, Sloga se okrenula svojoj deci i prva dva kola su pokazala da je to ispravan put. Dve pobede, bez primljenog gola i stiglo se do pozicije dva. Stigao je Covid 19 i došlo je do prekida prvenstva.

Sloga je jedan od retkih, ako ne i jedni klub koji je svoje igrače isplatio i za vreme pauze. Sa mlađim selekcijama se radi više nego ozbiljno, sve su u vrhu tabele ali i pored toga rezultat nije primaran. Naprotiv, sa njima se radi na svim poljima i oni to vide. Teško je mladog igrača zadržati u klubu jer Sloga nije finansijski jača od superligaša, ali stvaranjem boljih uslova za rad raste i verovatnoća da će ti momci ostati u svom gradu igrajući za svoj klub.

Sloga sredinom jula slavi svoj 100. rođendan. Za sada niko u klubu nije fokusiran na tu manifestaciju jer se čeka rešenje dileme oko ranga takmičenja. Ukoliko se obistini želja da Sloga kao drugoplasirana ekipa srpske lige Zapad ode u Prvu ligu Srbije, to će biti najlepši poklon koji može da dobije za rođendan.   

You may also like...