U Gostinici se asfaltira 1,6 kilometara puteva (VIDEO)

UŽICE – U nekoliko gradskih i seoskih mesnih zajednica radi se na asfaltiranju puteva u skladu sa ugovorima koji su potpisani sa meštanima. Jedna od ekipa JKP Niskogradnja trenutno je u Gostinici gde se udruženim sredstvima grada i meštana radi 11 putnih pravaca.

Kako je istakla gradonačelnica Jelena Raković Radivojević radovi u ovoj mesnoj zajednici vredni su oko 10 miliona dinara, a izvode se na 11 putnih pravaca u dužini od oko 1,6 kilometara.

“Moram da naglasim da su to putni pravci koje su predložili sami meštani, što je i najvažnije. Dakle radimo ono što je njima najpotrebnije i što će im u velikoj meri olakšati život i rad. Oko 10 miliona dinara vredni su radovi koje ovde izvodimo i to radimo tako što 33 odsto sredstava izdvajaju građani a 67 odsto grad. Iako je prvobitno i ovde u Gostinici i u drugim mesnim zajednicama bio planiran manji obim radova, uspeli smo da sa dva rebalansa obezbedimo dodatna sredstva i uradimo mnogo više puteva”, rekla je gradonačelnica.

Dragan Poznanović predsednik saveta Mesne zajednica Gostinica zahvalio se u ime svojih sugrađana gradu na izdvojenim sredstvima za planirane i naknadno urađene putne pravce u ovoj mesnoj zajednici. Zahvalnost je izrazila i meštanka Dragana Kondić, jer su kako kaže, konačno dobili put koji su dugo čekali i koji će im umnogome olakšati svakodnevno funkcionisanje.

(izvor i foto: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.