U dvorani u Kosjeriću postavljen lift za sportiste sa invaliditetom (VIDEO)

KOSJERIĆ – U sportskoj dvorani u Kosjeriću postavljen je lift, koji će pre svega služiti u svrhu lakše dostupnosti teretane za osobe sa invaliditetom. U ovaj projekat je, iz više izvora, investirano oko tri miliona dinara.

Projekat je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta, a podržala opština Kosjerić i lokalni donatori.

„Mnogo nam znači lift, teretana bez njega nam je bila problem. Imamo slobodu kretanja, možemo doći da radimo bez ičije pomoći u bilo koje doba dana“, rekla je Ivana Petrović, dodajući da im poboljšanje uslova za rad može pomoći u još boljim rezultatima narednih godina.

Opština Kosjerić teži da postane centar priprema sportista sa invaliditetom.

„Ivana Petrović i Miloš Zarić su proslavili Kosjerić i Užice, koji su pomogli da se dovbije ova teretana. Međutim, trebalo je rešiti i problem nedostatka lifta, što smo uspeli da uradimo“, rekao je predsednik opštine, Žarko Đokić.

Užički paraolimpijac, Miloš Zarić, takođe ističe dobre uslove za rad u Kosjeriću, nadajući se sličnim sulovima i u svom gradu.

„Ovo može pomoći našim boljim rezultatima. Užice je centar paraolimpijskog sporta i nadam se da ćemo uskoro i mi imati ovakav objekat, ne samo za sportiste, već i za rekreativce“, kaže Zarić.

Predsednik Paraolimpisjkog saveza Srbije, Zoran Mićović, prijatno je iznenađen teretanom u Kosjeriću.

„Paraatletičari su uglavnom prisutni u ovom regionu, parastrelci i paraatletičari su uglavnom na pripremama u Beogradu i Novom Sadu. Prostor za treniraje u Kosjeriću zaista je za pohvalu“, ističe Mićović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.