U Bajinoj Bašti otvoren dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju

BAJNA BAŠTA – Otvoren dnevni boravak u Bajinoj Bašti, u okviru projekta ,,Ja imam san“ koji ima za cilj socijalnu inkluziju ranjivih grupa na teritoriji opštine. Projekat je vredan 206.323 evra i deo je programa „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu“.

 

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, prisustvovao je  otvaranju dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Ivanišević se zahvalio Delegaciji Evropske unije, lokalnoj samoupravi i Udruženju dece sa smetnjama u razvoju na realizovanju projekta ,,Ja imam san“, u okviru koga je otvoren dnevni boravak koji će, prema rečima državnog sekretara, deci mnogo značiti jer će doprineti da njihove dnevne životne aktivnosti budu kvalitetnije i ispunjenije. Ivanišević je istakao da će Bajina Bašta ove godine preko namenskih transfera za razvoj postojećih i uspostavljanje novih usluga socijalne zaštite dobiti preko četiri miliona dinara. Vlada Republike Srbije i resorno ministarstvo će, naglasio je on, nastaviti da vodi brigu ne samo o ravnomernoj razvijenosti usluga socijalne zaštite na teritoriji cele zemlje, već i o tome da te usluge budu na što višem nivou.
Šef  sektora operacija u EU delegaciji, Nikolas Bizel, istakao je da Evropska unija daje prioritet projektima koju su namenjeni najosetljivijim grupama srpskog društva. On je poručio da će EU podržati sprovođenje zakona koji se tiču socijalne inkluzije i našoj zemlji.
.

You may also like...