U Arilju počeo ARLEMM (VIDEO)

ARILJE – U Arilju je otvorena 14. Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM. Do kraja juna najavljen je niz koncerata, radionica i drugih programa.

Ideja osnivača ARLEMM-a pre 14 godina bila je da pruže mogućnost najmlađima da se upoznaju sa klasičnom, duhovnom, tradicionalnom i džez muzikom. Uz to i da kroz rad sa sjajnim predavačima načine svoje prve korake, kako bi postali deo novog muzičkog sveta.

“Mislim da je ARLEMM idealan model kako takav tip festivala treba da postoji, u smislu das vi znamo šta danas preovladava i u principu jako je bitno imati mogućnost izbora, odnosno da postoje festivali koji nude neki program koji je malo drugačiji, raznovrsniji”, kaže kompozitor Aleksandar Sedlar.

Do sada je kroz edukativne radionice prošlo više od 1200 mladih, a vrhunski predavači učestvovaće i ove godine u svim programima ARLEMM-a. Najavljen je veliki broj master klasova, radionica, predavanja.

“Tokom ARLEMM-a održi se više od 650 individualnih časova, dakle veliki broj instrumenata. Polaznici održe svoj prvi koncert, profesori održe svoj koncert. Tu su i druge vrste umetnosti književne, slikarske, ekološke radionice, duatlon trka”, kaže Dubravka Matović, urednica književnog programa ARLEMM-a

ARLEMM 2023 - Nemanja Radulović
Foto: ZooMUE

Manifestaciju u Arilju otvorio je sjajni violinista Nemanja Radulović i njegov “Double sens orkestra”. Svima koji su zaintersovani da uživaju u muzici, koja nije deo svakodnevice, ARLEMM-a nudi brojne sadržaje.

“Imaćemo priliku da čujemo veliki broj koncerata klasične ali i drugih vrsta umetnosti Bel tango, Filip Krumes i Beogradski barok. Biće tu i Etno Jazz Orchestra., Partibrejkersi, Maja Milinković Fadolinka”, kaže Dubravka Matović.

Na ARLEMM-u su do sada nastupali Stefan Milenković, Divna Ljubojević, Jovan Kolundžija, Robi Lakatoš i mnogi drugi, svetski poznati umetnici.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.