TV Požega prestaje da emituje program

POŽEGA-Televizija Požega, koju je prošle godine kupio biznismen Radoica Milosavljević, prestaće da emituje program 1. septembra zbog teške finansijske situacije, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

tv pozega_620x0UNS je naveo da iako su se zaposleni, zabrinuti zbog neizvesne sudbine tog medija, obratili vlasniku televizije, odgovor nisu dobili.

Direktorka TV Požege Snežana Dragojlović kazala je UNS-u da je pre deset dana poslala mejl Milosavljeviću, ali da odgovor još uvek nije dobila.

„On je nama odmah rekao da neće ni davati ni uzimati novac, iako po kupoprodajnom ugovoru mora najmanje dve godine da isplaćuje zarade“, kazala je Dragojlović.Pomoći, kako Dragojlović kaže, nema ni od opštine, a novac koji su dobili na konkursu za medijske projekte bio je dovoljan za nekoliko plata, dok zarada od marketinga jedva da pokriva dažbine.

Poslednju isplatu osmoro zaposlenih primilo je 18. jula.

„Šta će biti sa nama od sledećeg meseca još ne znamo. Imamo plan da se pri opštini pokrene informativna agencija gde bi bar troje ljudi dobilo posao. To tek treba da predočimo opštini koja, kako mi se čini, nije mnogo zainteresovana“, dodala je Dragojlović.

You may also like...