TV Požega gasi signal

POŽEGA – Troje zaposlenih novinara otvorilo bolovanje, a tehničko osoblje predvođeno direktorkom i urednicom Snežanom Dragojlović se priprema da ugasi signal i zapečati prostorije.

Posle dve godine, žitelji ove opštine prvi put u programu lokalne TV nisu mogli da prate zasedanje lokalnog parlamenta, jer je troje zaposlenih novinara otvorilo bolovanje, a tehničko osoblje predvođeno direktorom i urednikom Snežanom Dragojlović se priprema da ugasi signal i zapečati prostorije.

Vlasnik TV Požega Radoica Milosavljević iz Kruševca je ovu medijsku kuću kupio 15. oktobra prošle godine, za 30.000 evra, i ugovorom se obavezao da će za 24 meseca uložiti 50.000 evra u opremu, te da neće otpuštati radnike kojima bi trebalo da redovno isplaćuje zarade…

tv-pozega-sneza-i-radoica– Ništa od toga nije ispoštovano. Dobili smo samo tri polovne, gotovo neupotrebljive kamere, poslednju platu smo podelili za prvu polovinu jula, a posle bezbroj pokušaja da se vidimo i čujemo bar posredstvom telefona, Milosavljević se 30. septembra prvi put javio elektronskom poštom i zatražio da mu dostavimo informaciju o dugovima… Poslala sam sve šta je traženo i sutradan podnela ostavku, ali se vlasnik više nije javljao. Samo su nam papiri vraćeni… Nemamo više šta da čekamo jer nam je nezvanično poručeno da novca nema i da se sami snalazimo, što je nemoguće jer smo već dobili opomenu da će žiro račun biti blokiran. Bez novinara koji su s razlogom prestali da dolaze na posao ne preostaje nam ništa drugo nego da ugasimo signal i napustimo prostorije – ogorčena je Snežana Dragojlović.

Podsetimo, Radoica Milosavljević je pokupovao desetak medija u Srbiji, od kojih su već prestale da rade televizije u Pančevu, Kragujevcu, Brusu, Pirotu, Novom Knjaževcu i u njegovom Kruševcu.

Izvor: Večernje novosti

You may also like...