Turski investitori zainteresovani za Užice (VIDEO)

UŽICE – Projekat reciklaže smeća i otpadnih voda, turistički potencijali, ali i izgradnja Kasapčića mosta bile su glavne teme današnjeg razgovora gradonačelnice Užica Jelene Raković Radović Radivojević sa konzulom Republike Turske u Novom Pazaru Bašarom Bašolom. Zaključili su da je velika prednost Užica izgradnja dela auto-puta Požega-Kotroman koji će privući turske investitoire.

Konzul Turske i gradonačelnica Užica pričali su o projektu koji je započet prošle godine, a odnosi se na reciklirnaje smeća i otpadnih voda, kao i o izgradnji Kasapčića mosta.

„Turske firme grade auto put Beograd-Sarajevo i pored svega toga uvideli smo da ova regija ima mnogo potencijala na polju turizma i elektronike, ali i na ostalim poljima ćemo pokušati da odradim konkretne projekte. Srbija ima pozitivnu politiku prema stranim investitorima. Naravno pričali smo i o Kasapčića mostu i zaključili da je taj projekat stao zbog korone i da treba da nastavimo sa tim projektom. Ja ću se zauzeti za ovaj projekat i nadam se da ćemo u narednom peridou odraditi taj most“, rekao je konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol.

Na današnjem razgovoru gradonačelnica Užica i konzul zaključili su da je za turske investitotre od velikog značaja izgradnja deonice Požega-Kotroman.

„Razgovarali smo na niz tema, pre svega na koji način da turski investitori dođu u naš grad. To nam otvara mogućnost da zaposlimo još ljudi. Naše prednost je dolazak auto-puta nadomak Užica i mi smo s eisaglasili sa tim da auto-put otvara veliku mogućnost za turske investitore. Otvorli smo i temu turističkog potencijala u našem gradu pa s enadamo da ćemo i tu privući turske investitore“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Konzul je gradnoačelnicu pozvao na otvaranja konzulata u Novom Pazaru koje će biti početkom juna.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.