Turski investitor pokrenuo proizvodnju čeličnih cevi u Priboju

PRIBOJ – Turska kompanija „Flex academy” pokrenula je u Priboju proizvodnju creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga.

Posle skoro šest meseci opremanja proizvodnog pogona i montaže prvog kontigenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju, prve cevi sišle su sa trake i namenjene su inostranom kupcu. Prema rečima direktora firme Sulejmana Karakusa, probna faza je krenula sa dvadeset mašina za finalnu proizvodnju cevi.

„Za deset dana očekujemo da stigne kompletna linija, sa kojom će početi serijska proizvodnja čeličnih cevi. Labaratorija za testiranje će takođe biti gotova u sledeće dve sedmice, nakon čega će u punom kapacitetu prve faze u proizvodnji raditi 160 radnika“, otkriva direktor SulejMan Karakus.

 Foto: PP media

Konkurs za prijem radnika, koji je turska firma raspisala, za kratko vreme, privukao je interesovanje više od hiljadu nezaposlenih lica u gradu na Limu, među kojima je najviše bilo bivših radnika nekadašnjeg pribojskog industrijskog giganata Fapa.

Probne radove i obuku u ovoj fabrici trenutno prolazi 80 radnika, a prema najavama investitora do kraja godine, kada bude kompletirana serijska proizvodnja, posao će naći 300 radnika.

Firma “Flex Academy” ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji čeličnih cevi, svoje proizvode plasira širom Evrope i Azije u više od 20 zemalja.

PP Media

You may also like...