Donacija Turske Prijepolju

PRIJEPOLJE – Republika Turska je donirala Opštini Prijepolje kamion za odvoženje smeća vredan 75 hiljada evra. Predsedniku opštine Vladimiru Babiću i direktoru Komunalnog preduzeća “Lim” Dževadu Beganoviću ključeve kamiona je, nakon sastanka u opštinskoj upravi, simbolično uručio ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj. Donacija je realizovana posredstvom Turske razvojne agencije – TIKA.

Zahvaljujući pomoći Republike Turske u Prijepolju je tokom minulih nekoliko godina obnovljen vrtić, rekonstruisana škola u Velikoj Župi i Dom kulture, a sada je i Komunalno preduzeće dobilo moderan kamion za odvoženje smeća.

foto.pp media

-Kamion je savremen i urađen po najnovijim tehnologijama u oblasti zaštite životne sredine i puno će nam značiti.  On će zameniti kamion koji je star više od četiri decenije – rekao je direktor JKP “Lim” Dževad Beganović.

U razgovoru sa ambasadorom predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić je podsetio na dobru saradnje između opštine, ambasade i TIKE, koja je u grad na Limu rezultirala brojnim investicijama.

– TIKA je na našem prostoru prisutna od 2008. godine i ovoj je samo nastavak plodne saradnje.Oni su nam pomogli da renoviramo veliku i malu salu Doma kulture i imali smo još puno donacija sa njihove strane – istakao je predsednik Babić.

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj je naveo, da se odnosi dve zemljle nalaze na istorijskom maksimumu, što je rezultiralo spoljno trgovinskom razmenom od 2,5 miliijardi dolara u ovoj godini. On je pružio uveravanja da će Turska nastaviti sa investicijama u razne projekte namenjene građanima Prijepolja i Srbije.

– Mi imamo turski kulturni centar u Novom Pazaru i Tutinu. Danas smo razgovarali sa predsednikom opštine o otvaranju sličnog centra i u Prijepolju. U prošlom periodu puno smo pomagali Prijepolju, a to ćemo nastaviti i dalje da činimo – istakao je ambasador Aksoj.

PP media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.