Turisti se vraćaju na Zlatibor (VIDEO)

ZLATIBOR – Ove godine Zlatibor je sigurno jedna od domaćih destinacija koju će mnogi posetiti i uživati u inovativnim sadržajima. Hoteli su počeli sa radom, a iz Turističke organizacije kažu da se posetioci sada odlučuju na rezervacije sa većim brojem noćenja.

Prvi turisti su već stigli i iskoristili period kada još nema velike gužve, a neki su nastavili odmor prekinut zbog vanrednog stanja.

„Prekinuli smo odmor u martu i evo sada smo došli na 11 dana“

„Očekivali smo da će sada biti kraj epidemije pa smo planirali da dođemo početkom juna“, kažu turisti.

Raezervacije su već počele, a tu su i popusti za boravak tokom juna meseca.

„Trenutna situacija nije baš zadovoljavajuća, ali vidim da ima rezervacija. Nadam se da će početkom jula biti dosta drugačije“, kaže menadžer hotela Dragan Tomić.

“ Kongresi i semiinari su pomereni u julu i avgustutako da očekujemo da ćemo nadomestiti sve ono što smo izgubili početkom godine“, kaže menadžer hotela Katarina Cicvarić.

Dužina boravka je do skoro bila u proseku oko 4 dana, a od juna su zakazane rezervacije od sedam do deset dana.

„Tako da će se povećati period boravka. AKo budemo imali lepu i toplu jesen sezona će se sigurno produžiti i tokom septembra i oktobra“ rekla je Nevena Čepić iz Turističke organizacije Zlatibor.

Procene su da će ovog leta zbog cele siuacije sa epidemijom većina gostiju biti iz zemlje i regiona koje očekuju brojni novi sadržaji.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.