Turisti hrle na Zlatar (VIDEO)

ZLATAR – U zapadnom delu Srbije posle Zlatibora, Zlatar je turistička destinacija koju poslednjih nekoliko godina posećuje sve više turista. Sa novim smeštajnim kapacitetima, dobrim stazama i svim onim što ljubitelji zimskih sportova traže Zlatar bi uskoro mogao da postane jedna od top turističkih destinacija.  

Sija sunce na Zlataru, temperature su oko nule, a utabani sneg od 30 do 40 centimetara na stazi Briježđa mami skijaše iz okolnih gradova, ali i turiste iz Srbije i susedne Crne Gore. Radi mala staza Sidro koju opslužuje ski lift kapaciteta 450 skijaša. a deca iz Nove Varoši do 12 godina imaju besplatan ski-pas radnim danima.

Zlatar je planina za koju kažu da živi 365 dana u godini, jer na njoj borave ljudi željni čistog vazduha, mira, odmora i rekreacije. Samo u protekloj godini ostvarno je oko 120 hiljada noćenja, a u novu godinu se ušlo sa 130 novih apartmana.

„Praznici su iza nas i tada se tražilo mesto više, a kako se približava raspust biće ih sve više“, kaže direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Za vraćanje Zlatara na mapu turističkih destinacija, pored prirode, zaslužno je i ulaganje u infrastrukturu i nove sadržaje koji se proteklih godina grade uz pomoć države.

„Dobili smo 50 novih objekata, ovde se mnogo gradi, dobili smo oko milijardu dinara za kapitalne projekte od države, što je veliki vetar u leđa i u narednih nekoliko godina Zlatar niko ne može prepoznati“, kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Iz ove opštine tvrde da će se u nardnom periodu uređivati prostor ka selu Drmanovići u srcu Zlatara, kako bi i ovaj deo planine ponudio kvalitetnij boravak nturistima tokom cele godine.

You may also like...