Turci pokreću prouzvodnju u novovaroškoj Inovi

NOVA VAROŠ-Opština Nova Varoš pre pola godine kupila je fabriku nameštaja „Inova“ iz Kokinog Broda. Kupovina „Inove“, čija ukupna površina proizvodnih hala iznosi 30 hiljada kvadratnih metara opštinu je koštala oko pola miliona evra.

 

Prema rečima predsednika opštine Nova Varoš Dimitrija Paunovića veliki broj investitora je zaintersovan da uloži novac i pokrene proizvodnju u ovoj fabrici. „Ušli smo u pregovore sa turskom firmom, koja trenutno ima proizvodnju u Priboju i želi da je preseli u „Inovu“ na Kokinom Brodu“, kazao je on.
Paunović je istakao da bi vrednost ulaganja potencijalnog investitora iznosila oko 3 miliona evra, dok bi na 10.500 kvadratnih metara bilo zaposleno ukupno 140 radnika. Sedamdeset radnika počelo bi sa radom u ovoj godini, dok bi preostalih 70 bilo zaposleno u 2017. godini. Kao garancija da će strani ulagač zaposliti određeni broj ljudi i započeti ozbiljnu proizvodnju u finalnoj preradi drveta, bila bi hipoteka na opremu koja će stići iz Turske. Takođe, predstvanici turske firme, koja se bavi finalnom preradom drveta, kao garanciju su ponudili i 350 evra zakupnine za svako radno mesto u slučaju da predviđenih 140 radnika ne bude zaposleno.
„Opština Nova Varoš raspisaće javni poziv za zakup Inovinih pogona, što je i zakonska obaveza, pa se uskoro očekuje i realizacija veoma bitnog projekta, ne samo za našu opštinu, već i za ceo Zlatiborski okrug“, dodao je Paunović.
PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.