Tunel ispod Kadinjače od velikog značaja za građane Bajine Bašte (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Početak radova na izgradnji tunela ispod Kadinjače planiran je za polovinu marta naredne godine. Ovaj projekat, posmatran u širem kontekstu realizacije radova na obilaznici oko Užica, građani Bajine Bašte vide kao razvojnu mogućnost za ovaj kraj Srbije.

Najavljeni tunel građani Bajine Bašte vide pre svega kao rešenje dugogodišnjih problema, koji se odnose na bezbednost prilikom prolaska preko Kadinjače.

„Kod nas postoji izreka, kada nekoga vozi sanitet, kaže se da ako pređe Kadinjaču, onda ostaje živ“, kaže jedan od meštana, inače profesionalni vozač.

Pre početka radova neophodno je rešiti sve imovinsko-pravne odnose na delu trase i pribaviti privremenu dozvolu za pripremne radove.

„Dogovoreno je da do kraja godine Institut za puteve završni posao formiranja parcela za pristupnu saobraćajnicu i ulazne portale, nakon čega će se pristupiti eksproprijaciji zemljišta i utvrđivanju javnog interesa“, kaže član Vladine radne grupe za realizaciju projekta, Miloš Jelisavčić.

Veruje se da ovakvi infrastrukturni projekti mogu doneti ekonomsku dobit lokalnoj privredi, ne samo za Bajinu Baštu, već i za šire područje Podrinja.

„Puštanjem u funkciju mosta Bratoljub, između Ljubovije i Bratunca, tunel Kadinjača i obilaznica oko Užica dobijaju pun smisao svih veza između Centralne Srbije i Republike Srpske. Takođe, ovo će doprineti rastu standarda života stanovništva ovog kraja, uz poseban naglasak na razvoju turističkog potencijala. Bajina Bašta je trenutno treća u Srbiji po broju ostvarenih noćenja, a verujemo da bismo mogli doći među prva tri mesta“, izjavio je Ivan Marković, takođe član Vladine radne grupe za realizaciju projekta.

U međuvremenu, biće neophodno izvršiti i dodatna istraživanja na prostoru gde će se graditi tunel, a u okviru projekta radiće se 1,5 kilometara pristupnog puta sa užičke, odn. 3,5 kilometara sa bajinobaštanske strane.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.