„Trpele“ -same su krive ili krivi su i ubijeni (video)

UŽICE-Priča bazirana na istinitim ispovestima žena koje su ubile svoje partnere, zbog toga što više nisu mogle ili nisu htele da trpe nasilje u porodici, prikazana kroz autorski projekt Bobana Skerlića “Trpele” u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta odigrana je sinoć na 19.Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.

Sedam potresnih priča o nasilju nad ženama,od kojih su neke odslužile a neke još uvek služe kaznu za ubistvo u zatvoru u Požarevcu.Zlostavljane žene iz različitog socijalnog miljea,različite obrazovne strukture i starosne dobi.

“Nijednoj od nas glumica nije bilo lako da se suoči sa tim ispovestima .Mislim da smo ipak uspeli da u predstavi pronađemo neku jedinstvenu meru ukusa i stila,kako te žiotne priče ne bi bile toliko mučne ,a da se na sceni ipak dosegne istina”,rekla je posle predstave glumica Slađana Vlajović,koja je pobrala najviše aplauza na sceni .

 

Govoreći o građenu predstave glumica Jadranka Selec istakla je na konferenciji za novinare da je cilj bio da se pojasne patološki odnosi koji dovode do nasilja u porodici.

 

“Žene čije mi ispovesti pričamo u predstavi ne sažaljevaju sebe,svoj život i o onome što im se dogodilo govore na bizarno običan način .Mi smo isto to pokušale da uradimo u predstavi na najednostajniji pozorišni način kroz pokret,pesmu i glas donesemo te priče”,rekla je Jadranka Selec.

 

Festivalska publika predstavu “Trpele” ocenila je ocenom 4,5.

 

Treće festivalske večeri nastupiće beogradsko pozorište Boško Buha sa “Gospođom ministarkom”.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.