Trovanje pasa u Ivanjici

IVANJICA – Vidan Čeganjac iz zaseoka Rzinje u ivanjičkoj opštini zatekao je jutros jeziv prizor ispred svoje kuće – ženka labradora stara 4,5 godine ležala je mrtva dok se štenac od sedam meseci mučio i borio za život.

Nažalost, i štene je ubrzo uginulo u veterinarskoj ordinaciji iako su veterinari uložili masimalne napore pokušavajući da ga spasu. Očigledno je da su psi otrovani veoma jakim sredstvom pa se sumnja da je u pitanju kreozan, otrov koji je zabranjen.

„Kao da sam izgubio članove porodice. Ta ženka je 4,5 godine živela sa nama, toliko je bila dobra, odana, svi smo je voleli. Nadao sam se do poslednjeg trenutka da ćemo uspeti bar štenca da spasimo, ali to je nešto mnogo jako, razorilo im je organizam“, ispričao je za infoLIGU vidno potresen Vidan Čeganjac.

Trovanje pasa u Ivanjici

On navodi da su psi uveče bili u šetnji, nakon toga ih je, kao i svako veče odveo u boks, a jutros je zatekao potresan prizor.

„Ne znam da li ih je neko otrovao u boksu ili su nešto pojeli dok su šetali. Ali kako god, to je otrov koji, svi znamo, ne sme da se baca. Ovaj put su moji psi, a ko zna šta će biti sledeće. Mogla je da se otruje krava, ovca, bilo koja životinja, ne smem ni da razmišljam da je neko dete moglo doći u dodir sa tim. Prijavio sam policiji“, ispričao je Čeganjac.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.