Trojica učenika „Tehničke škole“ najuspešniji na studentskom takmičenju u inovacijama (VIDEO)

UŽICE – U Gradskoj kući organizovan je prijem za trojicu učenika „Tehničke škole“ koji su na nedavnom takmičenju u srpskim i francuskim tehnološkim inovacijama projektom pod nazivom „Zelena energija za zeleno vozilo“ osvojili prvo mesto u konkurenciji studenata iz univerziteta širom Srbije.

Njihov projekat odnosio se na projektivanje punjača za električne automobile.

„Čak su i ljudi iz žirija, koji su bili Francuzi, bili fascinirani našim znanjem, s obzirom na to da oni nemaju stručne škole, već samo gimnazije. Naši profesori su takvi da mi u srednjoj školi dobijamo znanja kao studenti, tako da smo uspeli da budemo najuspešniji u konkurenciji studenata. Doduše, jedan član naše ekipe je naš drug Aleksa, student čačanskog FTN-a, on nam je predočio ideju i bio na neki način bitan faktor u samom našem učešću“, kažu nagrađeni učenici.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević veruje da se ovakvim rezultatima pokazuje da talentovana deca ne žive samo u velikim gradovima i da ovakvi primeri predstavljaju ohrabrenje za manje sredine.

„Želim im još mnogo uspeha. Ovaj rezultat je još značajniji kada se zna da su se takmičili sa studentima iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, a oni su bili jedina ekipa sastavljena uglavnom od srednjoškolaca. Oni su ponos našeg grada i uvek ćemo ih podržavati, kako njihove ideje, tako i njihove projekte koje se tiču inovacija“, kaže gradonačelnica.

Učenici su istakli da su značajnu podršku imali i od Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

„Njihova ideja se odnosila na obnovljive izvore energije i ostala bi na tome ukoliko oni ne bi nju transformisali i prezentovali na pravi način, što su i uradili. Ovo su momci koji su pobednici našeg prvog start ap kampa i od tada smo uspostavili saradnju“, kaže Danijela Panić iz RRA Zlatibor.

Profesorka preduzetništva Biljana Nikolić smatra da je ovaj rezultat još jedan dokaz dobrog rada „Tehničke škole“.

„Privilegija je raditi sa mladim ljudima, pogotovo u našoj školi, gde su učenici veoma kvalitetni i imaju odlične uslove za rad. Neophodno ih je samo malo motivisati. Naša škola je i ranijih godina ostvarivala rezultate na takmičenjima koja se tiču tehnoloških inovacija, prepoznati smo kao takvi i među univerzitetima“, kaže profesorka.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.