Triler završnica pripala Slobodi (VIDEO)

UŽICE – Sloboda je vodila tokom cele utakmice da bi tek posle produžetka savladala odličnu ekipu Napretka.

Sloboda je dočekala ekipu Napretka iz Aleksinca koja je u prvih pet kola ostvarila skor 4:1 i u Užice je doputovala posle pobede nad ABA 2 ligašem Dinamikom. Na drugoj strani Sloboda je poražena na Zlatiboru pa je svaka utakmica kod kuće, bez obzira na mladost i protivnika, stavljena pod moranje. Na samom početku utakmice Sloboda je bila mnogo bolja. Ušli su domaći u meč agresivnije i jače i već na samom startu imaju tri ukradene lopte sa laganim poentiranjem, što je u 5. minutu uslovilo dvocifreno vođstvo 20:8, a kako je Sloboda ispunila bonus gosti su slobodnih bacanja prišli na samo -4.

Na kraju ovog perioda Sloboda ipak stiče kakvu takvu prednost, 30:23. U drugom nastavku Sloboda je ponovo uspostavila svoju igru i sve konce je držala u svojim rukama jer je ponovo stekla prednost od +12. Kod domaćih dolazi do pada, što gosti vešto koriste i veoma brzo smanjuju svoj  minus koji je na kraju ove deonice bio samo -1. Stekao se utisak da na obe strane odbrana uopšte ne funkcioniše jer je rezultat glasio 53:52.

Sloboda i treću četvrtinu počinje kao i na početku utakmice, ponovo stiče prednost i ponovo je lako gubi. Ali na njihovu sreću to rade i gosti pa se u poslednji period igre ulazi sa prednošću Slobode 79:71. I kao što je tekla cela utakmica tako se odvijao i ovaj period igre. Sloboda u jednom trenutku dolazi do maksimalnog vođstva od +13 da bi se i pored toga ušlo u triler završnicu.

Nikola Raičević pri rezultatu 92:89 za Slobodu postiže tri poena i poslednji napad je pripao domaćinu. Kutlešić nije uspeo da reši napad pa se ušlo u produžetke. Sloboda je i pored toga što su zbog pet ličnih igru napustili Simić i Kutlešić uspela da ostvari pobedu i nanese drugi poraz Napretku.

Na kraju treba reći da je Slobodin junak bio Dušan Kutlešić koji je za 42 minuta ubacio čak 40 poena. Fenomenalno je vodio ekipu na terenu, otvarao prostor i sebi i saigračima i na taj način pokazao sav svoj kvalitet. Pored njega istakao se i Nikolić sa 24 poena a Simić je ubacio 13. Kod gostiju je najefikasniji bio Nikola Raičević sa 23 poena, pet manje je postigao Bogavac, a dvocifreni su bili i Karaklić sa 17 i Petrović sa 11 poena.  

You may also like...