Trijumf Pešovića u Češkoj

 BRNO-Nakon osvojene treće pozicije na juče održanim kvalifikacijama Rudi  Pešović je od samog starta dao na znanje konkurenciji da je došao po prvo mesto i nakon fantastične borbe sa domaćim automobilistom Davidom Palmijem taj cilj i ostvario i doneo svom ASK EKO Racing Teamu Vesnić novu pobedu u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu.

 

 
brnoOdmah u prvoj krivini Pešović se probio na drugu poziciju a u vođstvu se našao nekoliko krivina kasnije. Bila je to prva od minimum desetak promena na vodećoj poziciji u 25 minuta koliko je trka trajala. Pešović i Palmi nisu štedeli ni sebe ni automobile u čemu je prednjačio češki vozač koji je nekoliko put na pomalo nesportski način kontaktom pokušavao da sebi obezbedi bolju poziciju. Iako je u poslednji krug ušao kao drugoplasirani vozač ASK EKO Racing Teama Vesnić u drugoj polovini staze ponovo dolazi na prvu poziciju koju je uspeo da odbrani do karirane zastavice. Pešović je nagrađen burnim aplauzom domaće publike a ekipa na čelu sa Mikicom Vesnićem koja je novi, sada već bivši BMW češkog asa Petera Fulina, dobila pred sam početak trkačkog vikenda nagrađena je za naporan rad oko pripreme automobila.
 
„Iskreno nisam očekivao ovakav rezultat jer konkurencija pre svega ima više takmičarskih kilometara na ovoj stazi a i ja sam prvi put vozio novog BMW-a. Kvalifikacijama sam bio zadovoljan ali sam realno mogao i bolje od treće pozicije. Ipak odvozio sam odličnu trku i izdržao veliki pritisak od strane Palmija koji nije birao sredstva da se nađe ispred. Na kraju sam mu čestitao i pružio ruku ali i skrenuo pažnju na način vožnje koji je na momente prelazio granice sportskog. Sa njim sam već imao slična iskustva sa staze Hungaroring ali ovoga puta nisam hteo tako lako da pređem preko toga. Najbitnije je da automobil nije pretrpeo znatnija oštećenja i da sam naravno prvi. Sada sam veoma blizu da definitivno potvrdim treću poziciju u okviru šampionata centralne Evrope i ipak uspešno privedem sezonu kraju. Na to ćemo se i tim i ja koncentrisati sutra na poslednjoj trci godine“,  poručio je Pešović odmah nakon svečane dodele pehara u Brnu.
 
„Moram priznati da odavno nisam gledao uzbudljiviju i napetiju trku. Definitivno je mnogo teže sve posmatrati iz boksa nego učestvovati u trci. Odradili smo odličan posao, novi automobil u kombinaciji sa Dunlop pneumaticima funkcioniše za sada fantastično i nadamo se da ćemo uspešno privesti sezonu kraju. Sve čestitke Rudiju“ , zadovoljan je „vođa“ tima Milovan Mikica Vesnić.
 
EKO Racing Team Vesnić trkački vikend nastavlja sutra kada su u Češkoj na programu kvalifikacije i druga trka.
 
Rezultati prve trke:
1.Rudolf Pesović SRB BMW 320si S2000  11 krugova
2.David Palmi CZE BMW E46 GTR  +0.251
3.Tomas Pekar CZE Renault Clio IV  +27.526
4.Jakub Wydzomirski Honda CR-Z  +29.809
5.Petr Krejci CZE Lotus Exige  +48.551
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.