Tridesetogodišnjica užičkog SPS-a (VIDEO)

UŽICE – Užički gradski odbor Sociijalističke partije Srbije obeležio je 30 godina postojanja.

Predsednik užičkih socijalista i član Predsedništva SPS-a Neđo Jovanović  istakao je da na političkoj sceni ne postoji stranka koja toliko dugo traje i koja je sebe utkala u sva državna organizovanja do sada.

„SPS je modernizovao program i način delovanja, ali je ostao dosledan onim principima sa kojima je i počeo, a to su borbA za jednakost građana, socijalnu pravdu i da se u novovnastalom neoliberalnom kapitalizmu pronađu rešenja koja podrazumevaju zaštitu najboljeg intersa građana. U tome su mladi prepoznali SPS kao politički okvir gde mogu da iskažu svoja znanja i talente i na neki način pozicioniraju sebe u društvu kao odgovorne ličnosti i svoje afirmišu na način kako žele“, rekao je Jovanović.

On je podsetio da je prvi predsednik užičkog odbora SPS-a bio Slobodan Vermezović, a posle njega su stranku vodili Milan Marinković, Vladan Nikolić, Milan Mirosavljević i Nikola Gogić, a predsednici opština su bili Zoran Vujović i Dušan Nedeljković.

Predsednik Okružnog odbora SPS-a za Zlatiborski okrug Nikola Gogić koji je bio među osnivačima užičke stranke kazao je da će na izbore ove godine izaći sa posebnom listom.

„Socijalisti Zlatiborskog okruga izlaze na izbore u koaliciji sa Jedinstvnom Srbijom, sa pet kandidata za narodne poslanike i nadamo se izbornom uspehu 26. aprila“, kazao je Gogić.

Maja Vermezović, predsednica Foruma žena SPS-a je rekla da je 54 odsto žena u SPS-u Srbije.

„To nas ohrabruje i daje dodatnu snagu i samopouzdanje da nastavimo da radimo na najbolji način“, rekla je Vermezović.

Potpredsednik SPS-a Đorđe Milićević rekao je da su sinonimi delovanja SPS-a kontinuitet, istrajnost, sigurnost i stabilnost.

„Naša boja je crvena i uvek ćemo je dostojanstveno braniti, a drugi imaju razloga da crvene zbog različitih razloga. Socijalističke ideje jesu osnova naše državotvornosti. Mnogo je političkih stranaka na sceni, ali je jedna Srbija“, rekao je Milićević.

Svečanosti u hotelu „Zlatibor“ prisustovali su privrednici i direktori užičkih preduzeća, predstavnici SUBNOR-a, Udruženja veterena ratova devedesetih i Kluba tri.

You may also like...