Tribina za užičke maturante održana u Beogradu

UŽICE -U Beogradu je održana tribina pod nazivom „Šta upisuješ?“ posvećena užičkim maturantima, kako bi otklonili svaku nedoumice koje imaju prilikom upisa fakulteta. Odžavanje tribine je inicirala Unija studenata Užica, koja je sličnu ideju realizovala u srednjim školama u Užicu pre korona virusa. Veliku pomoć pri realizaciji projekta su pružili Unija užičkih srednjoškolaca, Omladinska mreža Srbije kao i Univerzitet u Beogradu. Projekat je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Maturantima u Beogradu su predstavljeni: Medicinski, Farmaceutski, Filozofski, Filološki, Pravni, Elektrotehnički i Građevinski fakultet. Istaknuti studenti svojih fakulteta mladima su što verodostojnije predstavili studiranje na svom fakultetu, takođe mladima su predstavljeni i određeni
smerovi na fakultetima. Luka Marošanin, student doktorskih studija Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pored studiranja na Farmaceutskom fakultetu, govorio je i o značaju studentskog organizovanja tokom studiranja.

„Od vas zavisi koliko će iznositi školarina, da li ćete imati oktobar 2 ili ne, da li ćete plaćati prjavu ispita“, kaže Emil Zoronjić predstavnik
Filološkog fakulteta.

Veliki broj mladih ljudi je istakao da bi nakon završenih studija voleli da se vrate u svoj rodni grad, ali mladi smatraju da mnogo veće mogućnosti nudi prestonica i voleli bi da grad Užice inicira i podstakne njihov povratak.

„Zadovoljni smo odzivom maturanata, i smatramo da je jako značajno da se upoznaju sa studentskim životom i Beogradom i pre samog upisa fakulteta. Maturantima su otklonjene mnoge nedoumice prilikom odabira fakulteta. Nastavićemo sa ovakvim pozitivnim akcijama i tribinama u budućnosti“, zaključili su organizatori.

(izvor: Unija užičkih srednjoškolaca)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.