Tribina „Mozaik invalidnosti“ (VIDEO)

UŽICE – U klubu „Gradskog kulturnog centra“ održana je tribina pod nazivom „Mozaik invalidnosti“, koju je organizovalo Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (Sektor za osobe sa invaliditetom).

Moderatorka tribine bila je Jelena Marić, članica udruženja višestruko nagrađivana za svoj rad.

„Cilj ove tribine je kontinuirano podizanje svesti o potrebama osoba sa invaliditetom. To su samo ljudi, moja je lična potreba da ukažem na to da treba da budemo bolji ljudi, time postajemo bolje društvo, pa i bolja država. Potrebno nam je više ovakvih tribina, kao i razgovori sa pojedincima i sa institucijama. Tema je veoma složena, tako da o njoj može dugo da se priča. Ali, hajde da makar počnemo“, rekla je Jelena, dodajući da postoje dve vrste barijera s kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju – psihološke i arhitektonske.

Smatra da čovek treba pre svega sebe da informiše i otkloni svaku dilemu ili strah. To je, prema njenom mišljenju, proces koji traje, ali posle njega nestaju sve vrste barijera koje postoje.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.