Tribina „Mozaik invalidnosti“ (VIDEO)

UŽICE – U klubu „Gradskog kulturnog centra“ održana je tribina pod nazivom „Mozaik invalidnosti“, koju je organizovalo Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (Sektor za osobe sa invaliditetom).

Moderatorka tribine bila je Jelena Marić, članica udruženja višestruko nagrađivana za svoj rad.

„Cilj ove tribine je kontinuirano podizanje svesti o potrebama osoba sa invaliditetom. To su samo ljudi, moja je lična potreba da ukažem na to da treba da budemo bolji ljudi, time postajemo bolje društvo, pa i bolja država. Potrebno nam je više ovakvih tribina, kao i razgovori sa pojedincima i sa institucijama. Tema je veoma složena, tako da o njoj može dugo da se priča. Ali, hajde da makar počnemo“, rekla je Jelena, dodajući da postoje dve vrste barijera s kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju – psihološke i arhitektonske.

Smatra da čovek treba pre svega sebe da informiše i otkloni svaku dilemu ili strah. To je, prema njenom mišljenju, proces koji traje, ali posle njega nestaju sve vrste barijera koje postoje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.