Tri javna konkursa opštine Požega

Požega – Opština Požega raspisala je prošle sednice tri javna konkursa za dodelu sredstava iz budžeta za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja tokom ove godine.

Za oblasti društvena briga o deci i mladima i društvena briga o osetljivim grupama odvojeno je 300 000 dinara. Za konkurs u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode, protivpožarnu zaštitu i poljoprivredu  iz budžeta je opredeljeno 900 000 dinara. Treći konkurs je za projekte u oblastima zaštita lica sa invaliditetom, boračko-invalidska zaštita i zaštita i unapređenje ljudskih i manjinskih prava i na osnovu ovog konkursa planirano je da se raspodele sredstva u iznosu od 800 000 dinara. Rok za podnošenje prijava  za sva tri konkursa je 27. februar.

U toku je i javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi iz budžeta naše opštine. Finansijska podrška na ovaj način pruža se projektima u  kulturi, kao i projektima umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi koji se realizuju u 2023.godini, a koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i afirmaciji umetnosti i kulture. Konkurs se raspisan za 15 oblasti kulturne delatnosti, a za realizaciju podnetih projekata odlukom o budžetu opštine Požega za 2023. godinu  opredeljena su sredstva u iznosu od 1.000.000 dinara. Ovaj poziv je objavljen 13. februara i otvoren je 30 dana.

RADIO POŽEGA

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.