Tri izložbe u galeriji Reflektor

UŽICE – U užičkoj galeriji Reflektor biće otvorene izložbe Šum internog porijekla Milana Kujundžića, Svi cvetovi pričaju sa mnom Ane Pavić i Rab božiji Alekseja Sivceviča. Otvaranje je u subotu 21. avgusta u 19 časova, a izložbe će trajati do 31. avgusta.

„Postavka Šum internog porijekla prikazuje neprimetni uticaj sistema i eksploataciju ljudi u svrhu dominacije i kontrole kroz niz monohnomih radova. Oni svojom direktnošću provociraju posmatrača, te ukazuju na slojeve nametnutih ideologija, koje ako duže posmatramo postepeno uništavaju stubove društva i kreiraju novi talas ljudske diskriminacije“, kaže Kujundžić.

Galerija Refelktor
Foto: Galerija Reflektor

„Cilj mog umetničkog rada je da posmatraču približim osećanje koje imam prema prirodi i prirodnim materijalima, biljkama; isticanje važnosti sveukupne povezanosti čitavog sveta; ali i pronalaženje našeg odraza u prirodi i učenje iz biljnog sveta koji nas okružuje. Savremenom čoveku priroda je postala sporedna, beznačajna i neprimetna“, rekla je Pavić.

„Izložba Rab božiji predstavlja sabirnu, retrospektivnu postavku crteža i grafika iz tri ciklusa nastala u rasponu od četiri godine: Antihlebno drvo, Leptir kamikaza i Pobeda nad Suncem. Odbijanjem da se vlastita umetnička egzistencija uvede u polje hermetične sigurnosti, izbegnut je kardinalan problem hiperestetizacije“, rekao je Sivcevič.

Poseta se zakazuje preko e mail adrese galleryreflektor@gmail.com od 23. avgusta.

Foto: Galerija Reflektor

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.