Traži se rešenje problema deponije u Prijepolju

PRIJEPOLJE – Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović kaže da je razgovarao sa stručnim timovima u okviru odeljenja za ekologiju pri Ministarstvu poljoprivrede o rešavanju problema privremene deponije Stanjevina.

 deponija masinaPrema njegovim rečima, održana su tri sastanka sa državnom sekretarkom Stanom Božović koja je formirala tim koji će realizovati projekat o načinu odlaganja smeća u ovoj opštini.

Zindović tvrdi da je projekat regionalne deponije Banjica započet još 2000. godine ali da je tekao veoma sporo, kao i da je u njega potrošeno mnogo novca za projektovanje.

„Sa obzirom na to da su projekat i lokacija loše ocenjeni, ne možemo da se oslonimo na njegov završetak, već moramo da tražimo rešenje u dogovoru sa resornim ministarstvom. Trenutno je najbolje da smeće odvozimo na regionalnu deponiju Duboko u Užicu“, rekao je Zindović.

On dodaje da to zahteva formiranje transfer stanice, nabavku skupih transportnih vozila kao i prese za vakumiranje organskog otpada.

„Pokušaćemo da to realizujemo u najskorije vreme“, rekao je Zindović dodajući da je Božović obećala pomoć u realizaciji ovog projekta.

deponija duboko presaPrvi čovek opštine Prijepolje tvrdi da ministarstvo traži donatora za kamion koji je u tom projektu najvredniji, dok će lokalna samouprava morati da pristupi traženju lokacije za transfer stanicu.

ZooM

You may also like...