Traži se povlačenje Nacrta izmene i dopune Prostornog plana opštine Požega

POŽEGA-Organizacioni odbor protesta “Zapadna Srbija protiv nasilja” podržava građane i udruženja iz Požege i okolnih mesta u vezi njihovog zahteva za povlačenje iz procedure Nacrta izmena i dopuna Prostornog plana opštine Požega i potpuno uklanjanje planskog rešenja akumulacije “Kamenica 2” .

Požega total
Foto: ZooMUE

„Planiranim rešenjem, donetim bez ikakve ozbilnije analize, vrši se poguban uticaj planiranog objekta na prirodu, životnu sredinu i život ljudi u delu Mršelja i Tometinog polja. Planirana akumulacija bi potopila više seoskih domaćinstava, dva mosta, dela asfaltnog puta i dovela bi do odsecanja i izolacije više sela. Akumulacija bi loše uticala i na osetljivu ekološku ravnotežu predela izuzetnih odlika “Maljen”.

Osim zahteva za potpuno ukljanjanje planskog rešenja akumulacije Kamenica 2 iz preloženog nacrta, nužno je da se izradi Strateška procena uticaja Plana na životnu sredinu, a s obzirom da se preloženim izmenama i dopunama, pored izgradnje akumulacije pominje i veći broj istražnih i eksplatacionih polja kada su geološki resursi u pitanju“,navodi se u saopštenju.

Javna rasprava će biti održana u sali SO Požega u petak, 14.jula u 12 časova.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.