Traži se karta više

UŽICE – Utakmice između Slobode i Zlatibora uvek donose nešto više od rivalstva a halu u Čajetini će biti mala da primi sve navijače koji bi uživo gledali ovaj meč.

 

kk-sloboda-bekoDiković ističe da je stanje u ekipi odlično, atmosfera je na zavidnom nivou i da Sloboda nema šta da izgubi u meču prtiv Zlatibora.

„Igramo protiv jedne ambicozne ekipe čiji je jedini cilj u ovoj sezoni osvajanje prvog mesta i prelazak u viši rang takmičenja, što pokazuje i njihov budžet i koje su sve igrače angažovali. Naravno i mi imamo neke svoje adute i ambicije i sigurno se nećemo tako lako predati. Idemo u Čajetinu da pobedimo“.

Ilija Cvetković igrač sa navjiše iskustva takođe pčekuje veoma težak meč u Čajetini. Nikada nije bio akter jedne ovakve utakmice, zna šta derbi može da donese tako da se ekipa priprema tako što neće obračati pažnju na bilo šta što nije vezano za košarku.

„Zlatibor ima veoma dobru ekipu, ali i mi smo kvalitetno radili ove sedmice i ušli u dobru formu što pokazuje poslednja utakmica portiv Srema. Bez obzira na nesporni kvalitet Zlatiobra mi imamo šansu i nećemo je propustiti, borićewmo se svim srcem da pobedimo. Ovakve vrste utakmica su veliki pritisak i za njih i za nas, a sigurno je da će veći imperativ pobede biti na domaćoj ekipi. Mi nemamo šta da izgubimo, i lično mislim da ova ekipa Slobode ia kvalitet za mnogo bolji rezultat od onog što je planirano pre početka sezone. Atmosfera u hali će biti dobra i ona može samo da stimuliše igrače obe ekipe da pruže svoj maksimum.

Mladen Šekularac je pre dolaska u Slobodu vodio Zlatibor iz Čajetine. Odlično zna kako funkcioniše njihov naredni portivnik, da neće biti lako ali borba tek predstoji.

kk-sloboda-grb„Zlatibor ima odličnu ekipu, koja ima velike ambicije i budžet duplo veći nego mi. To ne mora da znači ništa jer kvalitet treba da se dokaže na terenu. Ako se ekipa Zlatibora pogleda ponaosob tu ima igrača koji imaju dosta jakih utakmica iza sebe, dosta su jaki na spoljnim pozicijama a redove su pojačali sa Stevovićem koji igra na poziciji „2“. I pored svega očekujem dobru utakmicu i optimista sam. Pritisak jeste na njima, oni igraju bolje kući nego na strani, to je sigurno ali sklop ekipe je takav da je potrebno više od jedne lopte.

Utakmica Zlatibor Sloboda se igra u subotu u hali sportova u Čajetini sa početkom u 18 sati.

You may also like...