TRAGIČNA SUDBINA MLADE UŽIČANKE: Krenula stricu na sahranu, survala se kolima u hladnu reku

UŽICE-Stoja Vidaković (34) iz Užica stradala je preksinoć u kanjonu Rzava u Dobrunu, pošto je sa porodicom krenula u Štrpce posle vesti da joj je preminuo stric.

Automobil „ford fokus“ kojim je upravljao njen otac Đorđe, a u kome su se nalazile njegova supruga Stanica i ćerke Stoja i Ivana (32), u subotu oko 21 sat sleteo je u Rzav u Dobrunu kod Višegrada pod još nerazjašnjenim okolnostima.

 Posledicama sletanja vozila niz liticu Stoja je podlegla u Univerzitetskoj bolnici u Foči, gde je bila hospitalizovana i njena majka, koja je teško povređena. Majka, otac i mlađa ćerka su prevezeni u bolnicu u Užice, odakle je devojka hitno prevezena u Beograd.

Ivana Vidaković zadobila je povrede kičme i nije životno ugrožena, kao ni njen otac, koji se nalazi na odeljenju intenzivne nege užičke bolnice. Nekoliko poznanika porodice Vidaković juče nam je reklo, pozivajući se na saznanja iz Foče, da je Stojino telo preneto u Sarajevo zbog obdukcije, a da njena majka nije u životnoj opasnosti.

– U subotu predveče im je javljeno da je u Štrpcima, odakle je Đorđe rodom, preminuo njegov brat. Spremili su se na brzinu i krenuli kod familije u Republiku Srpsku preko Dobruna. U šoku sam, saznanja o nesreći su veoma štura, i jedno što mi prolazi kroz glavu je da je Stojinom ocu, posle vesti o smrti brata, pozlilo za volanom – priča za „Blic“ poznanica poginule Užičanke.

Svi prijatelji Vidakovića sa kojima je „Blic“ juče stupio u kontakt rekli su da je reč o divnoj porodici.

Stoja Vidaković završila je turizam na PMF-u Novom Sadu. Dugo je radila u jednom hotelu na Zlatiboru, a prošle godine se zaposlila u osiguravajućoj kući u Užicu. Njena majka se 2016. godine penzionisala kao medicinska sestra u ambulanti na Zlatiboru, dok je Đorđe šef sekcije za putnički saobraćaj u Užicu, a železnicu je uz otpremninu napustio pre nekoliko meseci.

Svjetlana Govedarica, portparol Policijske uprave Foča, izjavila je da se nesreća dogodila u mestu Vardište, nedaleko od Dobruna, u opštini Višegrad.

Lekari su se borili za život devojke, ali je ona podlegla povredama.

– Devojka koja se nalazila u vozilu preminula je oko 3.30 sati u bolnici u Foči. U fočanskoj bolnici na lečenju je zadržana njena majka Stanica, dok su otac Đorđe i sestra Ivana Vidaković prevezeni u bolnicu u Užicu – kazala je Govedarica.

Nakon što je „ford“ sleteo u reku Rzav, meštani su odmah počeli da izvlače automobil. Na mesto nesreće brzo su stigli policija, vatrogasci i Hitna pomoć.

Blic

You may also like...