Tradicija se nastavlja (video)

POŽEGA – I u petoj utakmici koju su igrali Sloga i Budućnost Krušik Požežani ne znaju za pobedu.

sloga-1Derbi utakmicu 13.kola srpske lige zapad između Sloge i Budućnost Krušika pratilo je oko 400 gledalaca po sunčanom ali prohladnom vremenu. Dve ekipe iz samog vrha tabele tokom utakmice su pokazale da tu ima dosta kvaliteta, a na kraju tradicija nepobedivosti Budućnost Krušika u duelima protiv Sloge se nastavila. Valjevci su bili bolji za jedan gol i sva tri boda odnose kući. Jovan Nikitović nije mogao da računa na Ćendića pa je priliku pružio sledećim igračima: Rumenić, Varničić, Filipović, Tanasković, Spasenović, Stanić (Leković 65′), Radosavljević (Vasilić 46′), Protić, Grujičić (Tešić 78′), Ćirović i Plazinić. Dejan Nikolić trener Budućnost Krušika izveo je ekipu u sastavu: Vojisavljević, Soldatović, Gentić, Stevanović, Radović (Kosić 85′), Pavlović, Janković, Ristić, Rašević, Ilić (Prijović 90′), Obadović (Popović 46′). Utakmicu je sudio Nebojša Despotović iz Lipničkog Šora i on će u ovom izveštaju imati svojih pet minuta, nažalost u negativnom konekstu. Pomagali su mu Ilija Novaković iz Guče i Željko Šolajić iz Ivanjice.

Posle početnog ispitivanja Sloga prva preti kada je Plazinić dugo nosio loptu, pa proigrao Ćirovića a odbijenu loptu Grujićić šalje pored gola. Mladi Stanić, koji svojim izgledom i racionalnošću u igri liči na Luku Modrića, odlično šutira u 15.minutu a nekoliko trenutaka kasnije pokazuje da ume da pogodi i u trepavicu. U 30.minutu Grujičić je ubacio loptu pred gol protivnika, ali do nje ne dolaze Plazinić i Ćirović. Igrač koji je u poslednje vreme koban za Slogu je kapiten Budućnost Krušika, Rašević. Igrao se 32.minut kada je Ilić dobro ubacio loptu u peterac domaćih, odbrana Sloge je bila nesređena i to je za igrača takvog kalibra bio rutinski posao. Do kraja poluvremena beležimo još dva pokušaja gostiju, u 37.minutu odlično je šutirao Janković a u 43. posle greške Tanaskovića, Ilić je loptu poslao zamalo pored gola.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti, tačnije Popović koji je u igru ušao u 46.minutu umesto Obadovića. Ristić ga je idealno pogodio u glavu ali je Rumenić bio tamo gde treba. Sličnu sitaciju samo na drugoj strani videli smo u 58.minutu kada su akteri bili Plazinić i Grujičić. Gosti su možda mogli nešto više da izvuku u 68.minutu kada je Leković pogrešio, otvorila se kontra, a Varničić je izblokirao udarac Popovića. Najbolju priliku za Slogu propustio je Grujičić u 71.minutu. Plazinić mu je dao odličnu loptu, a on kao brzi voz pršao pored Soldatovića i Gentića. I kada je trebao da realizuje ovu priliku isprečio se golman Vojisavljević koji spašava čist pogodak. Nakon kornera Sloga ostaje sa desetoricom igrača. Ćirović je došao do lopte na levoj strani, proturio je kroz noge Jankoviću, a onda pokušao da iznudi jedanaesterac.Despotović je to  ispravno okarakterisao kao simulaciju i Ćiroviću pokazao drugi žuti karton, pa je napadač Sloge morao ranije na tuširanje. Iako su ostali sa igračem manje domaći se nisu predavali. Još jednom je pokušao Grujičić ovoga puta u 75.minutu, a u 80. Despotović na očigled svih prisutnih na stadionu ne pokazuje na penal. Plazinić je loptu poslao ka šesnaestercu gostiju, ona na tom putu pogađa u ruku Radovića ali pištaljka sudije iz Lipničkog Šora ostaje nema. Na snimku se jasno vidi da je Despotović dobro postavljen i da vidi celu situaciju, a od penala nije bilo ništa. Veliku priliku za izjednačenje imao je i Tešić u 84.minutu. Velika gužva,loptu ka golu šalje napadač Sloge a Gentić uz pomoć prečke spašava svoj gol. I gosti ostaju sa igračem manje u 89.minutu. Kosić koji je u igru ušao u 85.minutu za samo četiri minuta je uspeo da pocrveni. Prvo je napravio faul a potom je na očigled svih udarioTanaskovića što je zančilo da mora u svlačionicu. Poslednju priliku na utakmici imao je Popović koji je pretrčao ceo teren, ostavljajući iza sebe sve igrače Sloge, ali nije bio precizan pa je na kraju ostalo 0:1.

Despotović je danas imao kontrolu za viši rang. Pokazao je 11 žutih i dva crvena kartona i u pojedinim situacijama je imao neujednačene kriterijume. Hronološki… 69.minut. Radović je sa leđa stratovao na Ćirovića, ali mu Despotović umesto drugog žutog kartona samo preti. Ćiroviću u 72. ne prašta. Lagano ga šalje u svlačionicu. U 80. ne svira očigledan penal za Slogu, još jednom oprašta drugi žuti karton Radoviću. U 83. Popović izaziva Spasenovića koji mu ne ostaje dužan, a Despotović opominje samo igrača Budućnost Krušika, iako je Šolajić ukazivao i na domaćeg igrača. Kada se sve sabere Despotović je direktno uticao na rezultat pa samim tim i ne čudi revolt gledalaca koji su glavnog sudiju sa terena ispratili zvižducima.

Sve ovo ne može da umanji pobedu Budućnost Krušika čiji su se igrači pošteno izborili za tri boda.

ZooM

You may also like...