Tokom kontrole za Uskrs, 7.715 prekršaja prekoračenja brzine

Od ukupnog broja otktivenih prekršaja tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije, koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, 50 odsto se odnosi na prekoračenje brzine, što je 7.715 prekršaja.

„Tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, od 13. do 16. aprila, otkrivena su ukupno 15.603 prekršaja, za prekoračenje brzine 7.715, što je 50 posto od ukupnog broja otkrivenih prekršaja. Za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola 1.029, za nekorišnje sigurnosnog pojasa 2.224, a nepropisno prevoženje dece 87, rekao je danas Tanjugu Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Kontrola saobracaja
Foto.ZooMUE

Počela je međunarodna akcija Evropske mreže saobraćajne policije, koja će trajati do 23. aprila.

„Međunarodna akcija „ROUDPOL” trajaće do 23. aprila, a sprovodi se u 30 država Evrope. Akcenat je na kontroli glavnih indikatora bezbednosti saobraćaja, pre svega brzina, alkohol, psihoaktivne supstance i pojas,” rekao je Belencan.

Najavio je da će 21. aprila biti sproveden „speed maraton”, to znači da će se meriti brzina bez zaustavljanja vozila.

„Vlasniku vozila će se na kućnu adresu dostaviti pismeno da se izjasni ko je upravljao vozilom u trenutku izmerene brzine”, rekao je Belencan.

„Vlasnik je dužan da u roku od osam dana po prijemu dostavi pisani odgovor. Ako to ne učini podneće se prijava za čl.330 Zakona o bezbednosti saobraćaja, gde je predviđena kazna i do 120.000 dinara”, rekao je Belencan.

Tanjug

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.