Todorović : Rešite cirkus kod vaše kuće, a Arilje i malinare ostavite na miru

ARILJE-I predsednik opštine Arilje Zoran Todorović uputio je predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću pismo u kome navodi da u poslednje vreme Stamatović muku srpskih seljaka koristi za  samoreklamerstvo u nadi da ćete s,kako navodi Todorović, dograbiti još nekog glasa, a sve da bi sačuvao  svoju poziciju i prikazao sebe kao zaštitnika naroda.

 

„Vidim da se poslednjih dana veoma brinete za sudbinu ariljskih i srpskih seljaka, pre svih malinara, koji svojim poštenim i časnim radom zarađuju za svoj život. I nema tu ništa loše da se bilo ko u ovoj zemlji brine o srpskom seljaku koji je ovu zemlju i u najtežim trenucima prehranio i sačuvao. Međutim, žalosno je kada tuđu muku i znoj koriste za samoreklamerstvo u nadi da ćete se dograbiti još nekog glasa a sve da bi sačuvali svoju poziciju i prikazali sebe kao zaštitnika naroda.

Arilje, kao srpska prestonica maline je najviše zainteresovano za cenu i plasman ovog, našeg „crvenog zlata“.

Tužno je da prvi čovek Arilja čuje kako mu kolega iz susedne opštine podmićuje i podgovara ljude nudeći im autobuse da idu i blokiraju ulice, puteve i pruge. Tužno je kada mi javljaju da vaši misionari rovare po Kruščici, Radoševu i Visokoj obećavajući kule i gradove meštanima da pokrenu priču o „otcepljenju“ ovih sela od Arilja i pripajanja Čajetini, jer se tamo navodno „domaćinski upravlja“.

A kako se to kod Vas domaćinski upravlja?

Da li se domaćinski upravlja tako što se stavi 100 hektara najvrednije zemlje na Zlatiboru pod hipoteku?

To što Vi radite nikada nijedan srpski seljak i domaćin ne bi uradio.

Znamo mi da bi Vi više voleli da pričate o bilo čemu samo ne o onome što se dešava u Vašem dvorištu zato što gospodine Stamatoviću nemate odgovor na pitanja: Ko je nabavio gondolu bez javne nabavke, ko je privukao sumnjivi kapital na Zlatibor, ko zida spratove pored jezera…

Rešite cirkus kod Vaše kuće, a Arilje i malinare ostavite na miru,“navodi se u pismu predsednika opštine Arilje Zorana Todorovića upućenom predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću.

You may also like...