Titan cementara uručila nagrade na konkursu „Za moj Kosjerić“

KOSJERIĆ – Titan cementara Kosjerić uručila je nagrade najboljim lokalnim projektima na konkursu „Za moj Kosjerić“. Na ovogodišnji konkurs prijavljeno je 28 projekata, a odabrano je deset. Iznos dodeljenih sredstava veći je od 20 hiljada evra, saopšteno je iz ove kompanije.

„Konkurs „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija i osnaživanje lokalnih resursa. Budžet, koji ove godine prevazilazi iznos od 20 hiljada evra, omogućiće realizaciju projekata usklađenih sa našim korporativnim vrednostima i strategijom razvoja opštine Kosjerić. Iskreno posvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome poslujemo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja, transparentne komunikacije i dobro poznatih vrednosti“, rekao je Miroslav Gligorijević, generalni direktor Titan cementare Kosjerić.

Iz oblasti kulture, ove godine nagrađeni su sledeći projekti: 15. Međunarodni umetnički kamp Kosjerić“ Udruženja građana „K-TownGroup“ i V Festival dečjeg folklora Mali opanak“KUD Maksim Marković Kosjerić. Iz oblasti obrazovanja pobednici su: „Kutak znanja i vežbanja – nastavak“ čiji je autor Predškolska ustanova „Olga Grbić“, „Apiedukacija“ Društva pčelara „Miladin Zarić – Mišo“, „Inkubator: Aktivna zona“NVO Ko.Aktiva, „Pod ruku“ KUD Maksim Marković Kosjerić, „Računarsko modelarska radionica“ O.Š. „Mito Igumanović“ iz Kosjerića i „Mobilna multimedijalna učionica“ Udruženja učitelja Kosjerić. Iz oblasti ekologije nagrađen je projekat „Ponovo u vašem selu – Eko karavan“ Planinarsko ekološkog društva „Subjel“, a u domenu socijalne zaštite i uključivanja pobedio je projekat „Bitka za osmeh 2“ Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Kosjerića.

Za sedam godina organizovanja konkursa „Za moj Kosjerić“ realizovano je 65 projekata, za koje je Titan cementara izdvojila više od  120 hiljada evra. 

You may also like...