Titan primer društveno odgovornog poslovanja (video)

ZLATIBOR-Titan Cemantara Kosjerićdobila je najvišu ocenu za izveštaj o održivom razvoju za 2013.godinu od nezavisnih revizora i ona je prva u Srbiji koja je dobila najvišu ocenu za društveno odgovorno poslovanje i odživi razvoj,izjavio je generalni direktor Cementare Miroslav Gligorijević posle prezentacije izveštaja na Zlatiboru.

TITAN direktor 1 “Iako je prošla godina bila još jedna u nizu u kojima smo suočeni sa nestabilnim ekonomskim okruženjem,to nas nije pokolebalo da poslujemo u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja .Nastavićemo praksu ulaganja u društvo,zaposlene i zaštitu životne sredine i trudićemo se da ostanemo predvodnik korporativne odgovornosti u Srbiji”,kaže Gligorijević.

Gligorijević ističe da su ključni prioriteti Cementare Kosjerić u oblasti društveno odgovornog poslovanja tokom prethodne godine bili usmereni na unapređenje i održavanje dobrih ekoloških rezultata.

“Ukupna ulaganja u zaštitu životne sredine iznosila su više od 830 hiljada evra,a počelo je da radi i postrojenje za recirkulaciju vode i skladištenje i doziranje suvog pepela,čime se dodatno potvrđuje briga za buduće generacije,prvenstveno kroz dalje smanjenje emisije,potrošnje vode i fosilnih goriva”,naglašava Gligorijević.

Takođe,ističe on,Cementara pomaže lokalnoj zajednici,mladima,socijalno ugroženim,podržava razvoj kulture i umetnosti.pa je u 2013. godini više od 131 hiljada evra uloženo u razvojne programe u Kosjeriću.

ZooM

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.