Titan obeležio 40 godina poslovanja

KOSJERIĆ- TITAN Cementara Kosjerić obeležila je 40 godina poslovanja. Cementara je samo u protekloj deceniji uložila više od 60 miliona evra u poslovanje.

 

 
TITAN direktor 1Sa današnjim proizvodnim kapacitetom od oko 750.000 tona cementa godišnje, Titan pokriva značajne delove Srbije i Crne Gore, vodeći računa o ispunjenju najviših standarda u oblasti upravljanja kvalitetom, zaštiti životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu. Samo u poslednjoj deceniji TCK je u ove oblasti ali i u optimizaciju procesa rada i povećanje kapaciteta uložila oko 60 miliona evra. Kompanija je u 2015. godini dostigla gotovo tri godine bez povrede na radu, dok finansijska podrška lokalnoj zajednici premašuje iznos od 15 miliona evra. 
 
„Okosnicu našeg zalaganja predstavljaju vrhunski kvalitet proizvoda i usluga, inovativna rešenja koja primenjujemo i težnja da idemo korak ispred potreba kupaca. Sa ponosom ističemo da smo prvi u Srbiji 2011. godine dobili integrisanu dozvolu za rad (IPPC) kao potvrdu održivog poslovanja, ali i da smo za četiri decenije proizveli dovoljno cementa da se izgradi oko dva miliona domova. Našim cementom, između ostalih, građeni su Beogradska arena, Narodna banka Srbije kao i Hram Svetog Save. U svemu što radimo, oslanjamo se na naše ljude, i oni zauzimaju najvažnije mesto u našem svakodnevnom poslovanju“, izjavio je generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić Miroslav Gligorijević.
 
Kroz aktuelni projekat izgradnje tunela na površinskom kopu krečnjaka Suvo Vrelo, Cemenatara u Kosjeriću dugoročno će unaprediti bezbednost pri eksploataciji, jer će se krečnjak transportovati u zatvorenom i kontrolisanom sistemu. Novi način eksploatacije, kroz podzemne rudarske objekte, doprineće značajnom smanjenju uticaja na životnu sredinu, eliminišući prašinu i omogućavajući kompletnu rekultivaciju kopa nakon završetka eksploatacije.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.