„Težnja ka ekskluzivitetu neće usloviti polarizaciju među gostima Zlatibora“ (VIDEO)

ZLATIBOR – Za predstojeću zimsku sezonu već postoje neka inicijalna interesovanja turista za Zlatibor i pored najava mogućeg povećanja cena aranžmana u nekim objektima. Ova planina kao strategiju razvoja turizma vidi i sticanje epiteta eksluzivne destinacije, a da li će se to odraziti na broj posetilaca sa manjom platežnom moći?

Kao destinacija koja je prevazišla ovaj region, Zlaibor bi, prema mišljenju čelnika čajetinske opštine, trebao da se pozicionira i na međunarodnom planu, čemu če doprineti golf tereni, autodrom, akva park i još neki projekti planirani da se realizuju u naredne tri godine. Ipak, veruje se da to neće usloviti bilo kakve podele na osnovu platežne sposobnosti gostiju.

„Na Zlatiboru možete naći smeštaj već od 20 evra u apartmanima, ili polupansion u nekom hotelu niže kategorije za 3000 dinara. Novi sadržaji će biti usmereni ka toj vrsti klijentele koja teži ekskluzivitetu“, kaže Arsen Đurić, predsednik SO Čajetina,

„Generalno, jeste trend na Zlatiboru da se teži ka ekskluzivitetu, lokalna samouprava ulaže u to. Ali, pružaju podršku i nama, preduzetnicima, jer mi moramo da našim gostima pružiti kvalitet usluge koju oni očekuju od nas“, smatra Isidora Čabarkapa, recepcioner u Hotelu Iris.

Prvi veći priliv gostiju očekuje se za novembar, kada bi na moguća poskupljenja mogli uticati faktori koji ne zavise neposredno od lokalne turističke privrede.

„Najveća nepoznanica su energenti, pre svega to da li će biti dovoljno struje. Inače, Zlatibor je uvek bio destinacija za sve, mogli ste u kafiću sresti ljude sa skromnim primanjima, ali i one sa više novca. Ko želi, ići će na eksklzivna mesta, ko želi nešto skromnije, svakako će imati gde da nađe šta mu treba“, smatra izdavalacprivatnog smeštaja, Samir Aslani.

Interesovanje turista za zimsku sezonu postoji, ali turistički radnici smatraju da je još rano za bilo kakve prognoze o popunjenosti kapaciteta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.