Teže od očekivanog (VIDEO)

POŽEGA – Sloga je osvojila sva tri boda protiv Loznice ali je do pobede došla teže nego što je bilo očekivano.

Sloga je pred 400 gledalaca dočekala Loznicu i obe ekipe su imale svoje planove. Gosti da se kući vrate neporaženi a domaćin da eventualnom pobedom ostane na poziciji broj jedan. Na kraju su fudbaleri Sloge u tome i uspeli, minimalnom pobedom 1:0, a obe ekipe su imale po jedno dobro poluvreme. Loznica je igrala u sastavu: Jeveričić, Martinović (Avramović 46’), Jevtić, Igor Petrović, Spasenović, Stanojević,  Živković, Milan Petrović, Teofanov  (Stevanović 78’), Brkić (Milovanović 46’) i Maksimović. Sloga je danas bila bez Plazinića koji je morao da izostane zbog parnih kartona pa su Požeženi na megdan Loznici izašli sa timom: Glintić, Marjanović, Vlašić, Nikolić, Jevremović, Stanić (Danilović 90’), Božić, Lakićević (Glišović 68’), Grujičić, Stojaković, Kilibarda (Đukić 79’). Kao što je bilo očekivano Sloga je preuzela kontrolu na sredini terena i igra se uglavnom odvijala na polovini Lozničana. Ali kada su gosti imali loptu u svojim nogama moglo se videti da tu ima igrača koji zaslužuju pažnju. U 5. minutu beležimo dobar udarac Martinovića jak, precizan ali veoma blizu golmana Glintića pa nije bilo promene rezultata. U 22. Marjanović je odlično poslao loptu pred gol Loznice, Grujičić je glavom šutirao i pogodio prečku. Mnogi su pomislili da je lopta prešla gol liniju ali nisu bili u pravu. Imao je lepu priliku Kilibarada kada je utrčao sa leve strane a završnica mu je bila loša. Sloga dolazi do prednosti posle opravdano dosuđenog jedanaesterca. Lopta je poslata u šesnaesterac gostiju i išla je na glavu štoperu Jevtiću. I umesto glavom on loptu udara rukom i to je bilo više nego očigledno, pa je Vučićević pokazao na penal. Za razliku od prethodnog puta kada je najstrožu kaznu izveo Stojaković, ovoga puta odgovornosti se prihvatio  Grujičić. Lagana realizacija, lopta u jednu golman u drugu stranu za 1:0.  U narednih pet minuta dve lepe prilike za Slogu. Prvo je Kilibarda sve dobro uradio pa proigrao Grujičića čiji udarac ne donosi promenu rezultata. Zatim je Stojaković kao rukom pronašao Kilibardu a neiskustvo je presudilo da mladi napadač ne postigne gol.

Obadović je u 46. minutu izvršio dve izmene. U svlačionici su ostali Martinović i Brkić a na teren su ušli bonus igrači Milovanović i Avramović. Prvu priliku u nastavku imali su domaći preko  Grujičića ali nakon toga Loznica dolazi do igre, i iz minuta u minut su bili sve opasniji po gol. U 64. minutu Maksimović je bio u nezadrživom naletu, štoper Sloge Vlašić ga nepropisno zaustavlja. Vučićević dosuđuje slobodan udarac za Loznicu, stvara se velika gužva oko glavnog sudije koji bez razmišljanja pokazuje Vlašiću drugi žuti karton, a potom i crveni. Slobodan udarac je izveo Milan Petrović, lukavo ispod živog zida a lopta pogađa stativu. Minut posle toga isti igrač je još jednom probao da savlada Glintića. Prvo je Milovanović prevario Jevremovića i ubacio loptu pred gol da bi ona došla do Milana Petrovića čiji udarac kroti Glintić. Od 80. minuta brojčano stanje na terenu je egal. Živković je krenuo ka golu Sloge, pokušao da iznudi slobodan udarac za svoju ekipu da bi Vučićević to okarakterisao kao simuliranje. Kako je Živković već imao žuti karton morao je da se pridruži Vlašiću. Poslednju priliku na utakmici imali su gosti kada je Stevanović prolazio igrače Sloge kao da ih nema, šutirao sa ivice kaznenog prostora, Glintić kratko odbija loptu a Milovanović koji je u ofsajdu neiskusno polazi ka njoj, iako je Milan Petrović dolazio iz drugog plana što nije promaklo Radovanoviću koji je odmah signalizirao ofsajd. Na kraju je ostalo 1:0 za Slogu u utakmici sa igrom koja se neće dugo pamtiti.

Ono što je najvažnije to su tri boda koja osatvljaju Slogu na liderskoj poziciji. Ono što može da brine Nikitovića pred sledeću utakmicu jesu kartoni kojih je danas u Požegi bilo dosta. Vučićević se kvalitetno razmahao i to mnogo više ka domaćim igračima kojima je pokazao četiri žuta i jedan crveni, a kod gostiju je Živković uspeo sve sam, dva žuta odnosno jedan crveni. U narednom kolu Sloga gostuje u Kragujevcu domaćoj Šumadiji 1903.

You may also like...