Tešić : Izuzetno dobra poslovna godina za Impol Seval (VIDEO)

UŽICE-Godina za nama bila je izuzetno dobra poslovna godina za Impol Seval ,koji je osvario sve proizvodne planove ,izjavio je generalni direktor Valjaonice aluminijuma Ninko Tešić na tradicionalnom prijemu za privrednike u Gradskoj kući.

„Ukupna proizvodnja u ovoj godini je 62 600 tona ,od čega 51 000 tona hladno valjanog programa i 11 600 tona toplo valjanih traka.Izvezli su oko 97 odsto ukupne proizvodnje i ostvarili izvoz u vrednosti od 167 miliona evra i ukupan prihod od 176 miliona evra“ ,kaže Tešić.

Tešić ističe da u Impol Sevalu očekuju i uspešnu narednu poslovnu godinu,pre svega jer su na vreme obezbedili energente po povoljnijim cenama nego u Evropi.

„Pre dve godine potpisali smo ugovor sa EPS-om za isporuku struje za 2022. godinu .Ove godine smo plaćali 52 evra po kilovat času ,a za 2022. imamo potpisan ugovor na 48 evra po kilovat času.To je u odnosu na ono šta se dešava u Evropi i svetu,gde struju plaćaju i 200 evra po kilovat času,veoma povoljno.Takođe u Srbiji je gas najjeftiniji u Evropi,a mi smo na evropskom tržištu i u cene proizvoda od aluminijuma su ukalkulisane cene struje i gasa po visokim evropskim cenama.Mi imamo niže cene energenata,a prodajemo po istim cenama kao i osali deo Evrope.Zbog toga će nam prva polovina godine biti veoma dobra“ ,naglašava Tešić.

Tešić podseća i da Impol Seval ove godine pustio u rad Toplu valjaonicu,povećao produktivnost i stabilizovao proizvodnju.Prosečna neto zarada radnika u ovoj godini ,bez menadžmenta,bila je 93 000 dinara sa isplaćenom 13 platom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.