Teretana za paraatletičare u zgradi gradskog bazena (VIDEO)

UŽICE – Paraatletičari iz Užica dobili su i drugu teretanu za rad i treniranje. Prostor u okviru zgrade gradskog bazena adaptiran je u tu svrhu.

Članovi Atletskog kluba Pora u dobijanjem još jednog prostora za trening, kako kažu, došli su u poziciju da buduće pripreme sprovode bez bilo kakvih organizacionih poteškoća.

„Ovo nam mnogo znači, lakše se trenira i funkcioniše. Sprave su prilagođene potrebama osoba sa invaliditetom, ali mogu da ih koriste i ostali“, kaže paraatletičar Miloš Zarić.

Bolji uslovi za rad adekvatna su nagrada za rezultate koji su ostvareni u prethodnim goidnama, smatra predsednik Paraolimpijskog saveza Srbije.

„Rezultati ne miruju. Ne postoji takmičenje na kojem nismo popravili lične rezultate, pa i paraolimpijske rekorde. Kako bi se nastavilo sa tim, moraju ovakvi uslovi da se stvore i ovo je za pohvalu“, smatra Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog saveza Srbije.

„Sa zadovoljtsvom smo prihvatili inicijativu grada da teretana bude na gradskom bazenu. Koristiće je ne samo naši paraolimpijci, već postoji mogućnost i da je koriste posetioci bazena, jer je teretana komercijalnog karaktera“, kaže direktor JP Veliki park, Nenad Đokić.

Pored ove teretane, užički paraolimijci za treninge na raspolaganju imaju i malu halu u Krčagovu i prostor na „Stadionu Radomir Antić“.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.