„Tara Ultra Outdoor Fest“ u subotu u Bajinoj Bašti

BAJINA BAŠTA – Peto izdanje Tara Ultra Trejla, koje donosi uzbudljive novine u okviru novog koncepta – „Tara Ultra Outdoor Fest“, biće održano u subotu, 6. jula, u Bajinoj Bašti. Tara ultra trejl je od ove godine i zvanično prerastao u autdor festival koji u Bajinu Baštu dovodi preko 400 takmičara ali pruža i izuzetan program koji ima za cilj da promoviše sportove na otvorenom i aktivnosti u prirodi, odnosno zdrav život, pružajući jedinstveno iskustvo za sve učesnike i posetioce.

U zoni cilja, u dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bajinoj Bašti, organizatori su pripremili celodnevne animaciju za takmičare, njihove pratioce, publiku i sve zainteresovane koji žele da probaju nešto novo. Svi prisutni će imati priliku da se oprobaju u: streličarstvu, arčeri tagu, disk (frizbi) golfu i upoznaju sa planinarskim disciplinama i veštinama. Sve aktivnosti su prilagođene deci, a za samo za najmlađe je obezbeđena i zabavnu atletiku (poligon spretnosti), mini zip lajn i ekološka radionica o Nacionalnom parku Tara. Poslastica za kraj dana je dečija trka što je i prilika da svi zajedno pozdravimo buduće šampione.

Tara ultra outdoor fest ceoplakat

U okviru festivala održaće se i mini sajam na kome će se predstaviti sponzori, turističke organizacije, organizatori trka i drugih manifestacija, proizvođači sportske opreme i  drugi zainteresovani.

Naravno centralni deo festivala čine tri trke:

– TUT12 – 13 km, 650 m uspona – Državno prvenstvo za juniore u planinskom trčanju Planinarskog saveza Srbije

– TUT28 – 29 km, 1550 m uspona – 2. kolo Nacionalne serije u planinskom trčanju PSS

– TUT62 – 62 km, 3000 m uspona.

Sve trke počinju kod manastira Rača, drevnog centra srpske pismenosti i kulture, vodeći takmičare kroz najlepše staze Nacionalnog parka Tara, do cilja u Bajinoj Bašti. Trke su osmišljene tako da vas izazovu, izvedu iz zone komfora i inspirišu bez obzira na nivo iskustva i takmičarske ambicije. Učestovaće preko 400 takmičara iz 12 zemalja uključujući najbolje takmičare i reprezentativce Srbije, ali i vrhunske takmičare iz inostranstva. Organizator ove velike turističko sportske manifestacije je Udruženje „Tara Ultra“ pod pokroviteljstvom Opštine Bajina Bašta i uz podršku Nacionalnog parka „Tara“ i Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta.

DRINA.INFO

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.