„Tara safari“ novi sadržaj u turističkoj ponudi ove planine

TARA – „Vojna ustanova Tara“ ove godine obogatila je turističku ponudu jedinstvenim izletom „Tara safari“, koji zaljubljenicima u aktivni odmor pruža mogućnost da putem četiri organizovane ture, autobusom i vojnim kamionima obiđu brojne vidikovce i ostale skrivene predele planine na koje se teško može stići samostalno i bez vodiča.

Direktor Vojne ustanove Ljupko Ćirović, predstavljajući hotele „Omorika“, „Beli bor“ i „Javor“ istakao je da je ove sezone, kao i prethodnih godina, mnogo toga urađeno na unapređenju turističke ponude.

Jedna od tura pruža priliku da se obiđu lokacije Sokolac – Lađevac – Manastir Rača i to u dve varijante prevoženja. Jedna grupa prevozi se hotelskim autobusom, a druga grupa vojnim kamionom. Grupa koja se opredeli za prevoženje autobusom, ići će putem od Bajine Bašte do Manastira Rača, a zatim, nakon obilaska manastira, sledi šetnja u dužini od dva do tri kilometra uzvodno obalom reke Rače do lekovitog izvorišta Lađevac na desnoj obali reke. Nakon prelaska mosta na levoj obali, grupe menjaju prevozno sredstvo, tj. preći će u vojno terensko vozilo, kojim se nastavlja put kroz šumu do Sokoline, a zatim se obilazi vidikovac Sokolac, nakon čega je planiran povratak u hotel preko Račanske Šljivovice i Hajdučke česme.

Ture će obuhvatiti posetu najpoznatijim vidikovcima kao što su Sokolac, Osluša i Oštra stena, ali takođe imaju i „safari turu“ zamišljenu kao kombinacija vožnje i planinske šetnje. Ova tura obuhvata izlet preko Mokre Gore i Drvengrada sa obilaskom Ivera i vrha Gavran, kao i najvišeg vrha Tare – Zborište na nadmorskoj visini od 1.544 metra.

„Tara safari“ pruža mogućnost obilaska destinacija Mitrovac i Perućac, odakle obalom Perućačkog jezera posetioci imaju mogućnost da obiđu vidikovce planine Tara, i to Janjač, Sjenič, Bilješka stena i predeo izuzetnih lepota Predov krst.

(izvor. Ministarstvo odbrane)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.