Tara – najatraktivnija filmska lokacija (VIDEO)

TARA – Planina Tara najatraktivnija je filmska lokacija u Srbiji. Na njoj su snimljeni nezaboravni kadrovi brojnih filmskih ostvarenja. Bez obzira na godišnje doba, priroda na ovoj planini u svako doba je nestvarno lepa, a samim tim i zanimljiva scenaristima. 

Maglovit pogled sa Tare još uvek nije, ali bi mogao biti kadar nekog budućeg horor filma. I nije snimljen u Londonu nego na vidikovcu Banjska stena na Tari. Zbog prelepe prirode i jedinstvenih lokacija filmski radnici iz Srbije, ali i iz celog sveta stalno se vraćaju na ovu planinu.

„Film Peti leptir, po romanu Uroša Petrovića, poznatog dečjeg pisca, sniman je na Tari i sva radnja se dešava ovde. To je prvi srpski 3d film. Posle je nekih mesec dana 2015. godine sniman je američki film Šuma“, priča Ranko Milanović iz Nacionalnog parka Tara.

NP Tara je krajem prošle godine dobio i zvanično priznanje od Srpske filmske asocijacije da je jedna od najatraktivnijih lokacija za snimanje filmova. Krstarili su tarskim šumama filmski partizani i Nemci, a ovde su ovekovečeni i neki kadrovi „Užičke republike“. Prošle godine ovde su boravile i ekipe najpopularnijih serija.

„Zadnja sezona Vojne akademije je snimana ovde, ali i mnoge reklame pa čak i muzički spotovi“, priseća se Milanović.

Film Petra Lalovića „Ptice koje ne polete“, sa Batom Živojinovićem, Nedom Arnerić i Miodragom Krivokapićem u glavnim ulogama snimljen davne 1997. godine u blizini Bilješke stene na Tari jedan je od filmova koji je na najbolji način dočarao lepotu ove planine. Njenim čarima nisu odoleli ni filmski stvaraoci iz daleke Indije.

Tepih livada, zaštićeni prostor na Mitrovcu

„Imali smo čak ekipu iz Bolivuda koja je dolazila ovde i skautirala neke lokacije za jedan od njihovih filmova pa ćemo videti da li će biti nešto i na tom tržištu“, naglasio je Milanović.

Milanović u šali kaže da ponekad ljudi ne veruju kada im kaže da su scene za neke filmove snimane na Tari. Kao primer, najčešće navodi američki film „Šuma“, čija se radnja odvija u Japanu, ali se Tara dobro snašla u ulozi glumice.

„Kada je sniman film Šuma jedan od glavnih glumaca Tejlor Kinli bio je verenik Lejdi Gage. Ona je na nekoliko dana došla na Taru i bila je opšta pomama, što od medija što od fanova da li je došla i gde je odsela“, priča Milanović i dodaje da takvih simpatičnih situacija uvek ima kada dođu poznati glumci ili muzičari.

Rezervat Crveni potok, Tepih livada, Kozja ili Bilješka stena, Mitrovac samo su neke od lokacija na planini Tari koje su pohodile filmske ekipe iz celog sveta. A među gostima se, kažu u NP Tara, uven nađe neki strastveni ljubitelj filmova koji želi da poseti baš tu lokaciju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.