Tara izaziva najbolje Hard Enduro vozače

TARA – Najveća i najteža Hard Enduro trka u Srbiji, Xross Challenge po peti put izazvaće Hard Enduro vozače da testiraju svoju izdržljivost i snagu svojih motora u surovom ambijentu planine Tare od 15. do 17. juna.

Xross Challenge trka i ove godine imaće tri kategorije težine – PRO, EXPERT i HOBBY.  Izazov na Tari za sada je prihvatilo 170 vozača iz više od 10 zemalja, a najveća zvezda biće Vejd Jang, jedan od najboljih Hard Enduro vozača na svetu.

Tokom tri dana vožnje preći će se oko 200 kilometara ekstremnih uzbrdica, nizbrdica, kamenjara, potoka, blata, grebena i šuma zbog čega trka u zavisnosti od iskustva i spretnosti vozača može trajati i do deset sati.

U petak, 15. juna, pred takmičarima će biti ispit agilnosti i spretnosti, odnosno Prolog – specijalno napravljen poligon sa preprekama kao što su balvani, kamenje i zemljani doskoci, a budući da je to jedini segment trke koji publika može da isprati od početka do kraja, on će ove godine biti održan u Bajinoj Bašti kako bi veći broj ljudi mogao da uživa u majstorijama na dvotočkašima.

Nakon Prologa vozače čeka 60 kilometara Enduro vožnje kroz Taru, subota je rezervisana za 90 kilometara Hard Endura, a poslednjeg dana trke, u nedelju voziće se 60 kilometara Extreme Endura. Organizatori će neposredno pred trku objaviti i lokacije na planini na kojima će publika moći da bodri vozače.

Organizacija Green Bear na Tari će tokom trajanja Xross Challenge trke organizovati specijalne avanture za odrasle posetioce i decu koji će moći da probaju SUP na jezeru Perućac, alpinizam na Sokolarici ili da se otisnu u šetnju Kaluđerskim Barama i obilazak vidikovca na Tari.

You may also like...